Miskolc

2019.09.20. 16:30

Operettel indul az évad

A Luxemburg grófja az első bemutató a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában.

Jelenet az előadásból

Fotó: Vajda János

A Luxemburg grófja című Lehár Ferenc-operettel indítja a Miskolci Nemzeti Színház a 196. évadot szeptember 20-án. A szerző legmulatságosabb operettjét ezúttal Rusznyák Gábor viszi színre Eperjesi Erikával, Gáspár Tiborral és Harsányi Attilával a főszerepekben.

A legvidámabb operett

A Luxemburg grófja Lehár Ferenc legmulatságosabb, legvidámabb operettje. Rusznyák Gábor rendező szerint ahogy az életben, úgy egy előadásban is több fajta humor létezik.

„Van helyzet- és jellemkomikum, és ott van a nyelv mint humorforrás. Talán ebben a változatban ez a legerősebb. Kell egy közös szándék a színpadra lépők között. Olykor meseszerű helyzetekben és szélsőséges állapotokat ábrázolva, de mégis emberi szituációkat, érzéseket próbálunk megélni és átadni, és ez független attól, hogy kinek mekkora szerep jut az adott jelenetben, vagy hogy éppen táncosként, kórustagként vagy bonvivánként van jelen a színpadon” – részletezte Rusznyák Gábor.

Mint mondta, ennek megvalósításában tökéletes partner Lőcsei Jenő Liszt Ferenc-díjas táncos, koreográfus, érdemes művész, aki az előadás koreográfusa. A rendező kiemelte, nagyon szereti ezt a műfajt, és amikor kiderült, hogy ő rendezhet idén operettet, két darab is megfogta, és végül erre esett a választás, mert mint mondta, a miskolci társulatban minden szerepre megvan az a színész, aki élettel tölti meg a karaktert.

Tavaly A Cirkuszhercegnőben nyújtott fergeteges alakítása után Harsányi Attilát ezúttal főszerepben láthatjuk idei évadunk operettjében. A színművész René, a szobrász szerepében lép színpadra. – Az a szerencse vagy éppen szerencsétlenség éri a karakteremet, hogy grófi rangot örököl, ám kiderül, hogy a cím nem jár pénzzel. Innen kezdődnek az igazi operettes bonyodalmak – mondta a színművész. – Rengeteg érdekes karakter van ebben a darabban, akikkel együtt lehet érezni, a szerelmi szál sem csak annyi, mint amit először gondolnánk, határozottan mozgalmas előadás – fejtette ki Harsányi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában