Mezőkövesd

2019.08.05. 20:30

Néptánc Kanadától Indonéziáig

Gazdag programokkal várták a táncszerető közönséget Mezőkövesden.

Tóth Balázs

Nemzetközi néptánctalálkozó a Folklórfesztiválon

Fotó: Tóth Balázs

Tizenhetedik alkalommal rendeztek nemzetközi néptánctalálkozót Mezőkövesden. A Matyóföldi Folklórfesztiválon három napon keresztül zajlottak a programok, szombaton és vasárnap például egész nap várták a szórakozni vágyókat a Kavicsos partjára, hiszen nem csak enni, inni és játszani lehetett, de délelőtt is voltak fellépők, ezen kívül a tánccsoportokkal a város különböző pontjain, például a piacon, a boltoknál, a főtéren, de a Zsóry Fürdőben is össze lehetett futni.

Péntek este két külföldi csoport mutatkozott be, a kanadai Quebec tartományból a Les Chamaniers de St-Hyacinthe, illetve Jakartából a Krida Budaya Universitas Indonesia fiataljai mutattak be országukra jellemző táncokat.

 

A mostoha időjárás miatt sátorba kényszerült programok közt volt Herczku Ágnes és a Banda koncertje, illetve Versendi Kovács József és együttesének fellépése. Szombaton a magyar csoportok léptek színpadra, érkeztek többek között Debrecenből, Békéscsabáról, de Nagykaposról is, s nem maradtak ki a jóból a házigazdák csoportjai sem.

A vasárnapot menyasszonyi ruhabemutató, népzenei koncert és összmatyó éneklés színesítette, este menettánc, valamint gálaműsor zárta az eseményt, amelyen egy újabb csapat is fellépett Törökországból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában