Perkupa

2019.08.17. 21:45

Az opera tette ismertté Perkupát

Sebestyén Márta volt a Perkupai Operafesztivál egyik sztárfellépője augusztus 17-én.

Detzky Anna

4. Perkupai Operafesztivál

Fotó: Ádám János

Negyedik alkalommal tartották meg a borsodi kis településen a nagysikerű rendezvényt, ahová az ország minden tájáról érkeztek a szórakozni vágyók. Érkezésünkkor éppen a helyi születésű Kalász László irodalom emlékórába csöppentünk Nemcsák Károly színművész előadásában, Vihula Mihajlo gitárművész és Szécsi Viktória énekművész zenés betétjeivel tarkítva. A helyi művelődési ház zsúfolásig megtelt. A közeli gasztro udvarban pedig a finom étkek és vásárfiák mellett, a betérők megtekinthették a varbóci születésű Boncsér Árpád Holló László Díjas szobrászművész alkotásait, amit meglepetésképpen éppen a fesztivál napján adományozott a falunak.

 

Az értékes programok megálmodójával, beszélgettünk.

Szülőfalujáért tette

- Tizennyolc éves koromig református lelkésznek készültem, de az utam más irányt vett – osztotta meg Szegedi Csaba, perkupai operaénekes. – Nagyon sokáig gondolkodtam azon, hogy miképpen lehetek másként az otthonom hasznára. Aztán énekes lettem és több koncertem volt, ami a nevem alatt futott. Kitaláltam, hogy milyen jó lenne, ha inkább a kis falumnak a nevét öregbítenénk és megszületett öt évvel ezelőtt a fejemben a Perkupai Operafesztivál. Ugyanakkor összművészeti jelleggel itt helyet kap a legmagasabb minőségű népzene, irodalom és jövőre barokk dallamok is felcsendülnek majd. Kivételes alkalom ez arra, hogy az emberek lelki táplálékhoz jussanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában