Tokaj

2019.07.10. 12:30

Világszínvonalú előadás volt

Hatalmas siker volt a Lord of the Dance turnéjának a tokaji fellépése.

Erdős József

Varázslatos világ a színpadon

Fotó: Erdős József

A Michael Flatley nevéhez köthető Dangerous Games című előadás már többször körbejárta a világot, Magyarországon négy helyen mutatták be.

Sosem jártam itt, de elképesztő az, ahogy a Fesztiválkatlant kialakították.

A világprodukciót az alkotó a turné athéni startján személyesen is megtekintette, de a többi állomáson már csak a hatalmas LED-falakon láthatta a közönség Flatleyt, aki egy rövid tánc erejéig visszatért a színpadra. A történet az ír folklór alapjaira épül, és a klasszikus jó és gonosz meséjét mutatja be. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából. Az előadásban három magyar táncos is szerepet kapott, közülük azonban csak ketten szerepelhettek, harmadik társuk sérülés miatt maradt távol a fellépéstől.

Elismerés

– Fantasztikus elismerés, hogy magyarként ennek a produkciónak a tagjai lehetünk. Nagyon nehéz Európának ennek a szegletéből bekerülni egy ilyen produkció, többek között azért is, mert az ír tánckultúra még mindig nem olyan elterjed, az ezt a stílust oktató tánciskolák pedig szinte nem is léteznek – mondta el Papp Zoltán táncművész. Ő maga is autodidakta módon, videókon keresztül kezdte elsajátítani a stílust, aztán feleségével és annak testvérével sikeresen felvételiztek Flatley produkciójába, amiben a rossz karakterek főszerepeit játsszák. A látványos előadásban a virtuóz táncosok mellett a technika segíti az élményt, díszletek helyett LED-falakon varázsolnak különleges hangulatot a helyszínekre.

Varázslatos világ a színpadon
Fotó: Erdős József

– Minden alkalommal, amikor Magyarországra jövünk nagyon jól reagál a közönség. Mind a négy helyszín telt házas volt, a fővárosban családtagjainkkal, barátainkkal is találkozhattunk. A tokaji helyszín pedig különleges, én még sosem jártam itt, de elképesztő az, ahogy a Fesztiválkatlant kialakították – tette hozzá Papp-Krén Andrea. Elmondta, volt alkalma rá hogy Michael Flatleyvel együtt álljon színpadon, a próbák mellett pedig előadáson is szerepelhetett a világsztárral.

A tokaji előadásra hamar elfogyott az összes jegy, a pótszékekkel bővített nézőtéren több mint 2800 látogató tekinthette meg a világszínvonalú produkciót. A táncosok az állótapssal jutalmazott bemutatót követően szabadságra mennek, ősszel pedig Oroszországban és a balti államokban folytatódnak a „veszélyes játékok”.

Újabb sztárok

A Fesztiválkatlanban azonban nem tartanak nyári pihenőt, és a világsztárok fellépéseinek sora sem ért véget ebben a szezonban. A Total Eclipse of the Heart és a Holding Out for a Hero című slágerekkel eladott több millió lemez énekesnője, Bonnie Tyler lép fel Tokajban július 27-én. A walesi énekesnő a hetvenes évek óta színpadon van és ő volt az első, aki hölgyként felkerült a brit slágerlistára. Idén az egyetlen magyarországi koncertje lesz a tokaji, így erre az eseményre is telt házat várnak a szervezők. Rajta kívül még egy fellépő lesz, akinek koncertjei hazánkban ritkaságnak számítanak. Havasi Balázst a budapesti Sport­arénában tartandó téli tripla koncertje kivételével csak a Fesztiválkatlanban hallhatják idehaza a rajongók. A visszatérő vendég tokaji fellépése után Bécsben, Londonban, Los Angelesben és New Yorkban ad hangversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában