Miskolc

2019.07.01. 21:33

Sikeres évadot zártak a szimfonikusok

Mozgalmas hónapokat hagy maga mögött a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

Nyolcvanöt koncert, több mint harminchétezer ezer néző, két külföldi turné és megannyi különleges produkció – ilyen volt számokban a Miskolci Szimfonikus Zenekar ötvenötödik évada, hangzott el a zenekar hétfőn megtartott évadzáróján.

Az eseményen előbb Kiss János, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, aki méltatta a társulat munkáját és biztosította az együttest a város támogatásáról.

– A számok azt mutatják, hogy a zenekar az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvend úgy a közönség, mind a lakosság körében. Öröm az is, hogy jó pályán halad a a városvezetés és az együttes közös missziója, melynek lényege, hogy a zene, azon belül is a komolyzene mindenkihez eljusson – hangsúlyozta az alpolgármester.

Nagy Réka, kultúráért és kommunikációért felelős polgármesteri biztos kijelentette, Miskolc méltán lehet büszke a Miskolci Szimfonikus Zenekarra, amely nem csak szakmailag, hanem közösségileg is kiemelkedő szereplője Miskolc kulturális életének.

Jó közösség

– Abban a szerencsében van részem, hogy a társulat számtalan koncertjét hallgathattam végig az évad során, és az előadások minden pillanatát élveztem. Jó látni, hogy a miskolci szimfonikusok közössége jól van, kívánom, hogy a következő évadban is hasonló sikereket érjenek el! – tette hozzá a polgármesteri biztos.

 

Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője emlékeztetett, ebben az évadban ünnepelték fennállásuk ötvenötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból az egyik októberi bérletes hangversenyükre meghívták az alapító tagokat, valamint a zenekarhoz közel álló művészeket is, és a programon egész nap jelen volt a Bartók Rádió.

Több bérletes

– Az elmúlt évadban Dél-Franciaországban, Sisteronban, valamint az olaszországi Ravennában koncerteztünk, és a következő szezonra is körvonalazódnak már turnék például Erdélyben – sorolta az ügyvezető, aki kiemelte azt is: húsz százalékkal nőtt az évadban a Tűzvarázs és a Hangforrás bérlek értékesítése.

Végül, de nem utolsó sorban Antal Mátyás művészeti vezető köszönte meg az egész éves munkát a társulat minden tagjának.

Az új évadot szűk két hónap múlva, augusztus 19-én nyitja az együttes, Encsen egy filmzenés koncerttel. Ezután augusztus 23-án egy borkóstolóval egybekötött koncertet adnak az edelényi kastély udvarán, majd szeptember 5-én az Aperitif koncert keretében a Szinva teraszon adnak ízelítőt a 2019/2020-as évad kínálatából.


Az évadzáró végén díjazták a legtöbb szolgálatot teljesítő, a jubiláló kollégákat, és az Évad zenésze díj is gazdára talált.

Menyhártné Tatár Beáta, oboista 25 éve, Bereginé Kundráth Klára, fuvolista, valamint Nagy László, kürtös pedig harminc éve erősíti a társulatot.

Az elmúlt évadban a legtöbb szolgálatot teljesítette Dömötör Tamás és Soós Tibor, ütőhangszeres művészek. Az Évad zenésze díjat idén Simonova-Balogh Jaroszlava, cselló szólamvezető kapta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában