XX. Középkori Forgatag

2019.07.29. 09:00

Középkori időutazás

A középkori forgatag nemcsak a Diósgyőri várat, de Miskolc belvárosát is „megostromolta”.

Novák Krisztina

Mintha évszázadokat utaztunk volna vissza az időben: gazdag programok várták az érdeklődőket a Diósgyőri várban

Fotó: Vajda János

– Háromnapos rendezvénysorozattal készültünk a nemzetközivé vált rendezvényre, ugyanis a huszadik jubileumát ünneplő Középkori Forgatag már egy minősített, európai fesztivál – tudtuk meg vasárnap Novák Iréntől, a Miskolci Kulturális Központ Kft. ügyvezetőjétől. – Kihasználtuk a Diósgyőri vár tökéletes adottságait a programkínálat össze­ál­lí­tá­sa során, így nem csupán egy helyszínre szerveztük a programokat, hanem a felső várudvarban, az udvaron, a várárokban, a vásártéren és a Lovagi tornák terén is.

 

Páncélosok a Gasztroplaccon

Pénteken a középkori forgatag legkeményebb hősei – a rendezvény plakátját viselő villamossal – a miskolci belvárosba kirándultak, „elfoglalták” a Gasztroplaccot és ízelítőt adtak a középkori rendezvényből. Szombaton az időjárás kicsit megtréfált mindenkit, de a látogatók kitartottak este kilencig. A vasárnap csodálatos napsütéssel és rekkenő hőséggel köszöntött mindenkit. A hétvége során négy alkalommal – mindkét nap dél­előtt és délután – ismétlődtek a nagyobb lélegzetvételű programok: udvari mulattató zenészek, zászlóforgatók, gólyalábasok, harcedzett páncélos lovagok, a visegrádi Szent György Lovagrend és egy cseh lovas kaszkadőrcsapat szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában