Hidasi Napok

2019.07.03. 10:00

Emlékműavatástól a tűzijátékig Hidasban

A Hidasnémetiért díjakat is átadták az arra érdemeseknek a 23. Hidasi Napokon.

Hegyi Erika

Sokan voltak a rendezvényeken

Forrás: A rendezvény fotója

Az idén is színes és vidám volt a Hidasi Napok Felvidéki Fesztivál, melyet 23. alkalommal tartottak Hidasnémetiben június 21-én és 22-én.

– Pénteken a hagyományokhoz hűen a Hidasnémeti Gálával nyitottuk meg a rendezvényünket, melyen a Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület tagjai és a hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai működtek közre, valamint Thomka István önkormányzati képviselő – mondta el lapunknak Turóczi György, a Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője. – Ünnepélyes keretek között történt meg a felújított I. világháborús emlékművünk átadása, melynek rekonstrukciója nem jöhetett volna létre a Hidasnémeti Múltbéli Értékeinek Megőrzéséért Alapítvány közreműködése nélkül. A Hidasnémetiért díjakat Becse Csaba polgármester, Bóni Tamás alpolgármester, valamint dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője adta át az arra érdemes személyeknek.

A díjazottak: Oravecz Jánosné (Hidasnémetiért a közszolgálatban díj), Pataki Klára (Hidasnémetiért a közszolgálatban díj), Rozgonyi Lászlóné (Hidasnémeti közoktatásáért díj), Tóth László (Hidasnémeti sportjáért díj), Glonczi Vivien (Hidasnémetiért a tanulmányi munkában díj ifjúsági kategória).

Ezen a napon fotó- és rajzkiállítás is nyílt a művelődési házban.

Vidám nap

– A szombat a Hajdú Lajos sakk-emlékversennyel kezdődött, majd a családi-baráti társaságoké volt a főszerep. A nagyokat koncertek szórakoztatták, a kicsiket játszókert, légvárak és minividámpark. A fesztivált szombat este tűzijáték zárta – sorolta az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában