Szögliget

2019.07.16. 17:45

Egy helyett végül kettő lett

A búcsú előtt kitakarították a patak medrét és a partját.

Egészen egyedi felhívást tettek közzé június végén a közösségi oldalon a szervezők: Vizes Ménes-patak partit rendeztek, amelynek célja a Ménes-patak tisztítása, szépítése volt Szögligeten. A mederkarbantartásra ugyanis nagy szükség lett volna – főleg annak fényében, hogy közeledett a település búcsúja –, ezért a civilek a saját kezükbe vették az ügyet, és vártak mindenkit az elburjánzott növényzet eltüntetésére, vagyis kézzel való kihúzására.

Kétszer annyi sikerült

A szervezők nemcsak frissítőről gondoskodtak, de a résztvevőket kereskedelmi forgalomban nem kapható szögligeti képeslapokkal is megajándékozták. A felhívás eredménye még a szervezőket is meglepte, ugyanis nagy számú önkéntes jelent meg, és olyan jól haladt a munka, hogy a tervezett szakasz kétszeresét tisztították meg a nap végére. Az alkalomnak támogatói is akadtak: a Jósva-Tornai Erdészeti Igazgatóság, Szögliget Község Önkormányzata, a Nova-Alpin Kft., a Szögligetért Baráti Kör és a Szögligeti Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat. Így annak sem volt akadálya, hogy megtartsák a szögligeti búcsút, ahol kirakodóvásárral, körhintával, Hollywood Vidámparkkal is várták többek között a kilátogató kicsiket és nagyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában