jótékonysági koncert

2019.07.31. 19:00

A művészvilág is segített nekik

Összefogtak a dédestapolcsányi villámár okozta károk felszámolásáért.

Tajthy Ákos

A jótékonysági koncert fellépői

Forrás: A szervezők fotója

Napra pontosan a dédestapolcsányi villámáradás második hófordulóján rendeztek jótékonysági koncertet hétfő este a Bán-völgyi település művelődési házában.

Az este folyamán olyan művészek léptek színpadra, mint Vikidál Gyula, Heller Tamás, Vörös István, Bor Viktor, Ladinek Judit, Dorogi Barbara, Kósa Dénes, Komáromi Pisti. Hozzájuk csatlakozott még a már lapunkból is jól ismert ZTM Group, vagyis a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központban működő Zenei Tehetséggondozó Műhely.

Fenyvesi Zoltánné Dóra, a programot szervező Kulturális Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi (KBK) Közalapítvány elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, a jótékonysági koncert ötlete a Szabad Ötletek Színházának tagjaitól származott, ők ajánlották fel, hogy amennyiben lenne egy ilyen program, örömmel segítenének a szervezésében.

„A társulat az elmúlt két évben már legalább négyszer lépett fel nálunk. A vezető Bor Viktor elmondása szerint a Dédestapolcsányról szóló híradásokat és a közösségi portálon megosztott képeket egyik tagjuk, Kósa Dénes szorgalmazta, hogy nyújtsanak nekünk segítő kezet, amit ez úton is köszönünk éppúgy, mint a hangosítást a SKY Stúdiónak.”

– A rendezvényre több mint százan voltak kíváncsiak, ami a nyár közepén, mikor mindenki pihen, meglehetősen jónak mondható – hangoztatta Fenyvesi Zoltánné.

Minden forintnak lesz helye

– Ennél is beszédesebb szám – folytatta –, hogy belépő- és a támogatói jegyekkel, valamint az egyéb felajánlásokkal együtt mindeddig majd nyolcszázezer forint gyűlt össze, melyeket mind a dédestapolcsányiaknál keletkezett károk felszámolására tudnak majd folytatni.

A KBK elnöke hozzátette, ez még vélhetően nem a végleges összeg, hiszen még mindig akad aki támogatói jeggyel vagy más módon szeretne segítséget nyújtani a helyieknek. A segítségnek mindenesetre lesz helye, a károsultak igényei folyamatosan gyűlnek a közalapítványnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában