Múzeumok Éjszakája

2019.06.24. 20:00

Térben és időben kalandoztak a Múzeumok Éjszakáján

Izgalmas programok várták megyeszerte az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján.

Vezetőülésben

Fotó: Ádám János

A Herman Ottó Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához, így szombat este meghosszabbított nyitvatartással várták az érdeklődőket. Ezen túl például a közlekedési vállalat is programot szervezett közönségének, az MVK Zrt. telephelyén a gyerekek akár még a buszvezető ülését is kipróbálhatták.

Szkíta aranyszarvas

A hét kiállítási tér számos olyan programot prezentált, amikbe egy átlagos hétköznapon talán nem nyerhetnének betekintést az érdeklődők, többek között a mezőkeresztes-zöldhalompusztai szkíta aranyszarvast is láthatták a látogatók.

 

A múzeumhoz tartozó Miskolci Galériában volt az esemény egyik alaptábora, ahol a magyar képzőművészet 250 évét sűrítették be az 1700-as évektől induló kronológiába. A központi épületben is számos interaktív eseménnyel készültek a szervezők. Az eszközök dokumentálásán keresztül – amit hagyományos írógépen tehettek meg – betekintést kaphattak a látogatók a muzeológusok világába. Kézbe is vehették a kiállítási darabokat, amiket más esetben csak üvegbúra alatt láthatnának. Kipróbálhatták a textilnyomatók készítését is.

A Pannon-tenger Múzeum dinókiállítása volt az egyik legkeresettebb látványosság, ahová, bár időbe tellett bejutni, igazán megérte a várakozási időt, hiszen kifejezetten izgalmas kirándulást tehettek a régmúltba az érdeklődők.

A Herman Ottó Múzeumon kívül nyílt napot tartott például a miskolci közlekedési vállalat, azaz az MVK Zrt., a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, az utóbbi cég Diósgyőr–majláthi forgalmi telepén vasúti járműbemutató várta az érdeklődőket. Jól szórakozhattak azok is, akik a diósgyőri várba látogattak el ezen az éjszakán. A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan ott a Szent Iván-éji program kápráztatta el a vendégeket.

 

Megyeszerte tartottak programokat a múzeumokban, így például Sárospatakon a Rákóczi Múzeumban vagy épp Lácacsékén, ahol a település főterén nyílt kiállítás a Lácacsékei Művésztelep gyűjteményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában