Miskolc

2019.06.27. 18:30

Klub a zörgetőkkel

Díjazott dokumentumfilmes volt a szerdai esemény vendége.

Bájer Máté

Fotó: Ádám János

2018 márciusában az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület hívta életre a Kapuzörgetőket. A csapat tagjai azóta önként osztják meg tudásukat, munkájukat és idejüket másokkal, hogy még jobb legyen a miskolci Győri kapuban lakni, tanulni és dolgozni.

Legfrissebb rendezvényük a helyi ifjúsági házban tegnap tartott filmklub volt, ahol Osgyáni Gábor rendező mutatta be Tervek nélkül semmik leszünk című alkotását. A film a lyukóvölgyi emberek gyakran viszontagságos életét tárja elénk. A program során fellépett az LY16 zenekar is, ami a film szereplőiből, alkotóiból állt össze. A koncertet kerek­asztal-beszélgetés követte a közönség aktív részvétele mellett.

Különdíjjal értékelték

Osgyáni Gábor egyébként 2001 óta foglalkozik filmezéssel, ez idő alatt több dokumentumfilm elkészítésében közreműködött riporterként és gyártásvezetőként. A VI. Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál a Port.hu különdíjával értékelte egyik munkáját.

 

Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető program szakmai vezetője azt is elmondta, hogy nem tartanak nyári szünetet: pénteken, Játszd újra Győri kapu! címmel játékos délutánt szerveznek, ahol a társas- és kártyajátékok, valamint a sakk és a makettezés kedvelői tölthetnek el egy játékos délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában