Kórustalálkozó

2019.05.22. 10:00

Tardon dicsérték az Urat

Nyolc kórus énekesei adtak bő kétórás koncertet a templomban.

Tóth Balázs

A sályi Dr. Barsi Ernő Kamarakórus

Fotó: Tóth Balázs

Ebben az esztendőben Tardon, a Szent Péter és Pál apostolok templomában tartották a Dicsérjétek az Urat! mezőkövesdi esperesi kerületi kórustalálkozót. A tizenhatodik alkalommal megtartott eseményen föllépett a tardi Vox Vocis Liturgikus Kórus, a Szentistváni Templom Gyermekkara, a mezőkövesdi Szent László Kórus, a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola gyermekkara, a mezőkövesdi Szent Család Énekkar, a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola ifjúsági énekkara, a mezőszemerei Sarlós Boldogasszony Nőikar, valamint a sályi Dr. Barsi Ernő Kamarakórus.

Dr. Linczenbold Levente tardi plébános megköszönte, hogy helyet adhatnak a kórustalálkozónak. Emlékeztetett arra, hogy a húsvéti időszakban ötven napig énekelték az Alleluját a katolikusok annak örömére, hogy a szeretet legyőzte a halált. Ezt követően dr. Medvegy János esperes köszöntötte a résztvevőket és a közönséget, kiemelve, az ének a liturgia emelt szintjét jelenti.

Tállai András országgyűlési képviselő méltatta a hagyományt, a zenét és az éneket, az emberek találkozását. Szerinte mindez élmény az énekeseknek és a hallgatóknak is. Az esemény végén Szabó József, a főegyházmegye zenei főigazgatója azt emelte ki, aki képességet kap, például az énekléshez, éljen vele, akár Istent dicséri, akár karriert épít vele.

A templomokban egyre halkabban szólnak az énekek, arra biztatott mindenkit, ha ajándékot kaptak az Istentől, dicsérjék őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában