Miskolc

2019.05.07. 13:25

Szabadtéri könyvtárrá válik a Népkert előtere

Könyvtári Majálissal kapcsolódik a 110 éves Miskolc város napjához a megyei könyvtár.

Detzky Anna

A Népkert mellett található központi könyvtári épület előtti tér helyszínében is szervesen kapcsolódik a lakosságot megmozgató rendezvénysorozathoz május 11-én, ahol családokat és baráti társaságokat különböző játékokkal, színpadi produkciókkal és ízes jutalommal vár a szabadtéri könyv(táras) fesztivál. Ezzel párhuzamosan a Kaffka Margit Könyvtár Könyves parkkal, a Móra Ferenc Könyvtár pedig Családi nappal készül.

Gyarapodó programok

– Hamarosan Miskolc város napja lesz, és reméljük, hogy az időjárás is megjavul addigra. Erre a napra könyvtárunk ötödik alkalommal egyre gyarapodó programokat tervez. Idén meglepetéssel is készülünk. Több mint 8 ezer régi képeslap található a birtokunkban, amiből május 10-én 10 órától egy válogatást kiállítunk a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Később pedig könyvsorozat formájában is megjelenik a gyűjtemény egy része – jelentette be a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón dr. Prokai Margit könyvtárigazgató.

Papp Ferenc kulturális főtanácsos az elmúlt két év fejlesztéseiről és az olvasás fontosságáról beszélt.

– Ma az internet világában, amikor bármilyen információhoz gyorsan hozzájuthatunk, a könyvtárak célja és feladata, hogy biztos és alapost tudást nyújtsanak, mert a könyvek által jut előrébb a világ. A májusi programmal a könyvtár közösséget és tradíciót épít, és igyekszik megszerettetni a könyveket azokkal is, akik egyébként ritkán olvasnak. A város mindig törekszik arra, hogy a közintézmények megújuljanak, köztük a Petőfi Sándor Könyvtár, a megyei könyvtár központi épülete és a József Attila Könyvtár – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában