Miskolc

2019.05.19. 21:54

Miskolc művészetéről a nyugdíjasok szemével

A város jeles személyiségeit, művészeit idézte föl műsorában a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub.

Detzky Anna

A város szellemi és kulturális életében szerepet játszó kiemelkedő személyiségekről tartott verses betétekkel tarkított előadásokat a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub Lakóhelyünk gyöngyszemei címmel május 7-én a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban, a Verskedvelők Baráti Köre közreműködésével.

Itt születtek, itt éltek

„Műsorunk képzeletbeli utazásra hívta a költészet iránt rajongó és a Miskolcot szerető érdeklődőket. Felidéztünk néhány jeles személyiséget, akik tehetségükkel gazdagították lakhelyünket. Olyan nagyszerű művészeket, akik itt születtek, itt éltek vagy megfordultak a városban, és remekművek alkotására ihlette őket e táj. Szóltunk az irodalmi életről, a színház kapcsán az előadó-művészetről és képzőművészetről, műemlékek szintjén többek között említettük a templomainkat és hallhattunk részleteket zenei életünkből.

A program második felében a mai miskolci irodalom gyöngyszemeiből elevenítettünk föl párat. Először Nagy Gábor József Attila-díjas költő saját versét mondta el, majd a Mintha Zenekar megzenésített költeményeket adott elő” – mesélt Szabóné Nagy Julianna klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában