Zenei verseny

2019.05.16. 10:30

Gyermekénekesek népszerű megméretése

Több zenei műfajban mutathatják meg tudásukat a kicsik a Vasutas Gyermekdal Találkozón.

Detzky Anna

Egy korábbi verseny résztvevői

Fotó: MA

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg a zenei versenyt 6–15 éves korosztály számára a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban május 17-én 13 órától és 18-án 10 órától. A kiírás szerint idén is izgalmasnak ígérkezik a nagy hagyományokkal rendelkező verseny. Számos musicalt, betétdalt, külföldi gyermekslágert és magyar szerzők alkotásaiból adnak elő a jelentkezők.

A zsűri elnöki szerepét Suly­mosiné Kiss Katalin, a miskolci Garabonciás Művészeti Iskola zenetanára tölti be. Továbbá a zsűri asztalánál helyet foglal még Molnár András, a Szent István Rádió műsorvezetője, valamint Bujtásné Bányay Melinda énektanár. A korábbiakhoz hasonlóan arany, ezüst és bronz minősítésben, illetve különdíjban részesülnek majd a kiemelkedő résztvevők. A döntőbe ebben az évben is csak a legjobbak juthatnak tovább, de valószínűleg a zsűri tagjainak nem lesz könnyű dolga a kiválasztásnál. A kedves dallamok pedig nemcsak az előadóknak, hanem a mindig népes közönségnek is sok örömet szerezhetnek. A szervezők bíznak benne, hogy jövőre is hasonló érdeklődés mellett tarthatják meg a számukra igen kedves rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában