2025.01.09. 20:40
Szakácskönyvet jelentet meg az emődi tehéntánc szakértője
Galambos Eszter újságíró beszélgetett Poráczki Andrással a kiBOONtakozó podcastban. Poráczki András a magyar népi sütő és hagyományok őrzője, valamint a Gasztronómiáért Érdemérem tulajdonosa.
Az emődi tehéntánc autentikus szakértője Poráczki András
Fotó: Vajda János
Az emődi tehéntánc autentikus szakértője, igazi lokálpatrióta, aki szívén viseli az emődi pincesor életben tartását, felvirágoztatását. Poráczki András az Emődi Pincegazdák Egyesületének oszlopos tagja, ahogy az Emődi Pincedalárdáé is.
Az emődi tehéntánc étel elkészítése is benne lesz a szakácskönyvben
A szakember szakácskönyvet jelentet meg a közeljövőben, ahol a nagymamája receptjei alapján elkészített ételeket fogja bemutatni. „A hetven év, hetven recept az emődi tehéntánc nyomában” című könyv igazi autentikus borsodi finomságokat vonultat majd fel. A podcastből kiderül, hogy honnan kapta a nevét a Tehéntánc dűlő Emődön és hogyan készül ez a rendkívül finom, de nagyon laktató étel. Beszélgetünk továbbá arról, hogy milyen nagyszabású gasztronómiai rendezvényt tervez a továbbiakban az emődi pincesorra.
Még több podcast a boon.hu oldalán.
boon.hu PODCAST
- Játékvezetők: labdarúgás és egyetem
- „Mindig célom volt több lábon állni' – nagy tervekkel készül a nyárra a miskolci énekesnő
- Az egész város megdöbbent a gyilkosság hallatán – a moziban halt meg a közismert áldozat
- Játékvezetés: a FIFA-tól a bíróbálig
- Nem maradhatunk örökké fiatalok, de szépen idősödni mindenki képes – Kishonthy Csilla a slow agingről