Választások után

2024.07.09. 16:30

Lejárt a határidő: megnéztük, vannak-e kint választási plakátok - Fotók

Kedd délután 16 óráig kellett eltávolítani az immár egy hónapja funkciójukat vesztett plakátokat. Sok helyen már ezt megtették, de vannak olyanok is, akik az utolsó (utáni) pillanatra várnak.

Boon.hu

Volt még plakát szép számmal a miskolci belvárosban kedden kora délután

Fotó: Vajda János

Kedd délután négy órakor lejárt annak a határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat. A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte, vagy akinek az érdekében elhelyezték.

A költségeket kiszámlázhatják

A választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.

Kedden körülnéztünk Miskolcon, ahol fotósunk járt, még sok helyen láttunk plakátokat, például dr. Barkai László polgármesterjelöltjét, akit a baloldal (DK, MSZP, LMP és a Párbeszéd) támogatott. De láttunk Mi hazánkos, momentumos és a Kétfarkú kutyapárt plakátjait is nem sokkal a határidő lejárta előtt.

Ahogy a boon.hu oldalon korábban már megírtuk, lényeges szempont, hogy a plakátot körültekintően kell levenni. Figyelni kell arra, hogy az adott oszlopon vagy falon egyáltalán ne jöjjön létre emiatt sérülés. Fontos, hogy a ragasztás nyomai se árulkodjanak a korábbi politikai tevékenységről, teljesen makulátlan tisztaságú legyen az adott felület. A plakát kihelyezőjének kell állnia, ha bármilyen kár keletkezik a plakátot megjelenítő oszlopon, falon vagy más felületen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában