Váltás

2024.07.09. 12:02

Lemondott Varga Andrea Klára a képviselői posztjáról

A mandátum Szarka Dénesé, ő lesz az új közgyűlés tagja. A megbízólevelet július 8-án már át is adták a képviselőnek.

Varga Andrea Klára, Miskolc jelenlegi alpolgármestere nem lesz a miskolci közgyűlés tagja októbertől

Fotó: ÉM

Kompenzációs listán szerezte a mandátumot Varga Andrea Klára a június 9-én tartott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésébe a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom közös jelöltjeként: 2024. október 1. napjától lett volna önkormányzati képviselő.  Varga Andrea Klára, aki egyébként jelenleg Miskolc alpolgármestere és az említett jelölőszervezet polgármester-jelöltje volt a választási kampány idején, a Helyi Választási Bizottsághoz június 21. napján írásbeli nyilatkozatot tett, hogy a települési önkormányzati képviselői mandátumáról lemond. 

Kompenzációs listáról

„A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 21. § (2) bekezdése értelmében, ha a kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép. A Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül -  2024. június 28. napján - a kompenzációs listán szereplő Szarka Dénest jelentette be" – olvasható a miskolci városháza sajtóosztálya által kiadott közleményben. 

sajtaj-az-avasi-kilatonal2
Szarka Dénes jelenleg a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese
Fotó: Bujdos Tibor

Mint részletezik, a fentiek következtében a Helyi Választási Bizottság július 4-én a mandátumot Szarka Dénesnek, a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom képviselőjének kiadta. A Helyi Választási Bizottság döntése jogerős, a megbízólevél július 8-án át is adták Szarka Dénes képviselőnek. Szarka Dénes a most befejeződő ciklusban az 5. számú önkormányzati választókerület képviselője a Velünk a város frakció tagjaként. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában