Program

2024.07.09. 14:00

Home office a Nemzetközi Űrállomáson – a csillagvizsgálóban

Péntek este várja a csillagok iránt érdeklődőket a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló.

A Dr. Szabó Gyula Csillagvizsgálóban

Fotó: ÁJ

"Home office a Nemzetközi Űrállomáson" címmel  Siomos Angelos  előadását hallgathatják meg az érdeklődők a következő Csillagparty-n, amelyet pénteken este fél 9-től  tartanak meg a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban Miskolcon.

"Másodpercenként 8 kilométert teszel meg 400 kilométer magasan. Tizenhatszor kel fel és nyugszik le a nap, miközben az éltudomány kísérleteit végezheted. Azonban ezernyi veszély vesz körül, és folyamatos koncentráció és kitartás kell, hogy kibírd 6 hónapig. Vállalod?" – vetődik fel a kérdés, ezt feszegeti maga az előadás is.  Az előadást derült idő esetén távcsöves bemutató követi.
A távcsöves bemutatás végén lehetőség lesz a távcsövön keresztül okostelefonnal történő fotózásra is, az ehhez szükséges adaptert biztosítják a csillagvizsgáló munkatársai.
 

További programok a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban:

- Minden péntek este, derült idő esetén, sötétedés után távcsöves bemutatót tartanak az intézményben a Csillagvizsgáló munkatársai.

- Szakköri foglalkozásaik a nyári iskolai vakáció idején szünetelnek. Ezt követően első ilyen jellegű foglalkozásukat az új tanév első pénteki napján tartják. Szakköreikbe várnak minden olyan 12 évtől idősebb fiatalt és a felnőttet, aki komolyabban érdeklődik a csillagászat, az űrkutatás és az űrhajózás iránt. Szakköri foglalkozásaikat szeptembertől, péntekenként 19 órától tartják majd a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában