Zárás

2024.07.01. 12:00

Együtt vettek búcsút a tanévtől a Mezőkövesdi Általános Iskola diákjai

Az ünnepségen a kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményeket elért diákokat is jutalmazták.

Boon.hu

Kiemelkedő eredményeket elért mezőkövesdi diákok

Forrás: mezokovesd.hu

Az eseményen elsőként Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő mondott beszédet – írja a mezokovesd.hu

Együtt ünnepeltek a mezőkövesdi diákok
Forrás: mezokovesd.hu

– Mindannyiunk felelőssége, hogy versenyképes tudást kapjanak a magyar fiatalok, amelyekkel sikeresek lesznek a továbbtanulásban, a munkában, az életben és amelyre alapozva képesek lesznek az egész világban eligazodni. A tenni akarás és a tisztes munka, a tudás, a műveltség a legfőbb érték, ezért az iskola feladata, hogy kibontakoztassa és lehetőséget biztosítson a gyerekek számukra. Ehhez a fáradtságos munkához nélkülözhetetlen az elhivatott pedagógusok, oktatók és nevelők munkája – mondta Tállai András, aki kiemelte, hogy a nevelés-oktatás az emberhez méltó életminőséget határozza meg, befolyásolja az egyén, a család, a közösség és a nemzet szemléletét, kultúráját, tudományos helyét a világban.

Hozzátette egyebek mellett, hogy a pedagógusok birtokában vannak annak a tudásnak, ami szükséges a gyermekeknek, így át tudják adni az értékeket, közvetítik a hagyományainkat, az emberséget és megmutatják a jó viselkedésmintát.

Köszönet a pedagógusoknak

Tállai András köszönetet mondott a pedagógusoknak az egész éves áldozatos munkájukért, a szülőknek pedig a gyermekekért és az iskoláért végzett tevékenységükért, míg a jól teljesítő tanulóknak gratulált az elért eredményekhez.

Az eseményen Gáspár Erzsébet, az iskola intézményvezetője értékelte az elmúlt tanévet. Kiemelte a fontosabb rendezvényeket és beszélt a diákok elmúlt éves teljesítményéről is.

2020-ban az új Nemzeti alaptantervet (NAT) felmenő rendszerben vezették be, ebben a tanévben ez összeért, tehát minden évfolyamon az új NAT alapján terveztük meg a nevelő-oktató munkát. A mai napon összesen 40 osztályban 840 tanuló veheti át a bizonyítványt. Az iskolai átlagunk 4,02, a magatartás 4,27 és a szorgalom 4,19 volt. Összesen 158 tanuló visz ma haza kitűnő bizonyítványt és 109-en jeles bizonyítványt kaptak, ami azt jelenti, hogy egy-két négyes becsúszott. – emelte ki az intézményvezető.

Kiemelkedő diákok

Elmondta továbbá, hogy 28 tanulónak javítóvizsgán kell részt vennie augusztusban, míg szintén 28 tanulónak évet kell ismételnie. Gáspár Erzsébet elköszönt a nyugdíjba vonuló pedagógusoktól, Miklósiné Nyitrai Évától, Barzsóné Petrán Ágnestől, Kovácsné Kiss Magdolnától, Kriston Zoltánnétól és Gaál Miklósnétól.

Az ünnepségen a kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményeket elért diákokat is jutalmazták. A tanulmányi eredményekkel és versenyekkel kapcsolatos díjakat Gál János, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, míg a sporteredményekkel kapcsolatos elismeréseket Tállai András miniszterhelyettes adta át a tanulóknak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában