boon.hu video

2024.07.10. 14:16

Csemegézhetnek a csemegézők: jó áron a csemegekukorica - Fotók, videó

Izgalmas kavalkád. No nem egy filmjeleneten jártunk, csak a Búza téri piacon. Úgy láttuk, most a kukorica az igazi sztár.

Kubik Ákos

Kukoricát vásároltunk a Búza téri piacon

Fotó: Vajda János

Hatalmas a kínálat a magyar csemegekukoricából, és az ára is kedvező. A hirtelen meleg miatt hamarabb értek, így ellepik a bevásárlóközpontokat, vásárokat és piacokat, csaknem a felére esett vissza az áruk, hallottuk a hírt, és úgy gondoltuk, meg is nézzük a Búza téri pacon, hogy így van-e.

Veszik mint a cukrot

A nagy meleg miatt és a korai érés miatt sokat esett a csemegekukorica ára, most 150 – 300 forint között árazták be csövenként, tapasztaltuk, és ezt az egyik árus meg is erősítette. 

500 forinttól indult nálunk az ára, amikor megjelent a piacon a kukorica, de most már 200 forint egy cső, ami kevesebb mint a fele a korábbi árnak, de attól függetlenül nem veszteséges az árusítása, mert minden nap elkapkodják az utolsó darabig

  - mondta. Nagyon édes, finom, zsenge, árulta el.

Íme a gyümölcsök királyai

Pillanatnyilag a görögdinnye és a sárgadinnye a sztár a piacon, egyébként is ezek a gyümölcsök királyai. A zöldségek közül a paradicsom és a paprika fogy a leginkább ezekben a napokban.

Mindenképpen a görögdinnye viszi a pálmát. A paradicsom, a paprika és a hagyma pedig a legkeresettebb, egyértelműen elkezdődött a lecsófőzés időszaka,  és a kerti partiké, ezek ott is nagyon fogynak

 - mondta Soltész Laura eladó.

Jó a termés

Mi magunk a tökfélékre is rácsodálkoztunk: a hagyományos főzőtökön kívül patisszon, cukkini, padlizsán is van, igen jó az idei termés.

Én 30 kilométert utaztam a friss dinnyéért és a csemegekukoricáért. Újhagymát, paradicsomot és paprikát is vettem, számomra ők a győztesek

 - fejtette ki Kecső András, akit vásárlás közben faggattunk.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában