Döbbenet!

2024.06.24. 15:00

Nem hisszük el! Ez okozta az Operettszínház művészének hirtelen halálát!

Vadász Zsolt, az Operettszínház művésze gyors lefolyású betegség következtében hunyt el a napokban, mindössze 51 évesen. Kiderült, mi okozta a halálát.

Boon.hu

Vadász Zsolt

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az ózdi születésű énekest, színművészt, a Budapesti Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művészét 51 éves korában érte a halál június 21-én.

Pénteken még csak annyit lehetett tudni, hogy gyors lefolyású betegség következtében, tragikus hirtelenséggel hunyt el Vadász Zsolt. A Blikknek a művész közeli ismerőse elárulta, hogy 

egy húsevő baktérium okozta fertőzés támadta meg Vadász Zsolt szervezetét.

Az, hogy mikor és hol fertőződhetett meg, senki nem tudja. Az ismerős azt is elmondta a lapnak, hogy a szervezete szépen lassan feladta a küzdelmet, leálltak a szervei, így lélegeztetőgépre került, ám már ez sem segített.

Végül már sem ő, sem a szakemberek nem tudtak tovább harcolni. Döbbenet, hogy szinte egy pillanat alatt itt hagyott minket 

– tette hozzá. Az ismerős azt is elárulta a lapnak, hogy a színész felesége – Lukács Anita operetténekes-színésznő – teljesen összeomlott, barátai támogatják.

Vadász Zsolt 1972. október 23-án született Ózdon. Pályájára először Gór Nagy Mária Szinitanodájában készült, majd a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában. 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt. Itt népszerű operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000–2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott. 2001 óta pedig a Budapesti Operettszínház művésze. Operett- és musicalszerepeket egyaránt énekelt, leggyakrabban bonivánként találkozhatott vele a közönség. Első szerepe itt Tassilo gróf volt Kálmán Imre Marica grófnőjében. Rendszeresen vendégszerepelt vidéken és külföldi színházakban is. 2008-ban megkapta az Évad Operettszínésze kitüntetést. Felesége Lukács Anita operetténekes-színésznő, akivel együtt is rendszeresen színpadra álltak. Vendégszereplésin nem kerülte el a Miskolci Nemzeti Színházat sem. Játszott például a 2014-ben bemutatott A víg özvegyben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában