Nyaralás

2024.06.30. 12:00

Utazzon kedvezményesen a Balaton24 napijeggyel a tó körül idén nyáron is!

Véget ért az iskola, tombol a nyári szünet, sokan utaznak a Balatonra, hogy ott vakációzzanak. A Balaton24, a MÁV-VOLÁN-csoport évek óta népszerű napijegye továbbra is elérhető, és igen kedvezményes utazási lehetőséget nyújt azoknak, akik szívesen kirándulnak a tóparti üdülésük alatt. Egy 24 óráig érvényes jegy megvásárlásával gond nélkül utazhatunk a partmenti települések között vonattal és a Volánbusz helyközi járataival, sőt még a balatonfenyvesi kisvasúton is.

Boon.hu

Egyre többen választják ezt a formáját az utazásnak Fotó: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Az elmúlt időszakban számos igen kedvező jegy- és bérletterméket és további kedvezményeket vezetett be a MÁV-VOLÁN-csoport: az ország- és vármegyebérleteknek, valamint a napijegyeknek, illetve például a 14 év alattiak díjmentes utazásának köszönhetően a közösségi közlekedés egyre jobb és vonzóbb alternatívát jelent, amikor utazástervezésről van szó. A Balaton menti korábbi, szezonális díjtermékek is ezekhez igazodva egyszerűsödtek, például a 72 órás érvényességű, illetve a 26 év alattiaknak szóló változatok megszűntek, de a Balaton24 továbbra is remek kiegészítő lehetőséget nyújt a térségben utazóknak.

A Balaton24 napijeggyel a korábbi években megszokottak szerint a Balaton körül, továbbá Tapolca és Sümeg között vasúton másodosztályon, a balatonfenyvesi kisvasút vonalán, valamint a Volánbusz által jellemzően a tó partján közlekedtetett helyközi autóbuszokon lehet korlátlanul utazni az érvényesség kezdetétől számított 24 órán át (szezonon kívül adott naptári napon). A Balaton24 napijegy a MÁV-START pénztárakban és automatákban továbbra is mindössze 1090 forintért, online felületen a megszokott 5% kedvezménnyel, 1035 forintért váltható meg.

Ez nagyon jó lehetőség, ha vármegye határokat átlépve szeretnénk egynapos kirándulást tervezni: például Keszthelyen nyaralva ellátogatnánk a Sümegi várba, vagy épp Balatonboglárról indulva tennénk egy sétát a keszthelyi Festetics-kastélyban, illetve kicsiknek-nagyoknak remek programlehetőség a balatonfenyvesi kisvasút is, ahova szintén érvényes a Balaton24 napijegy.

A kombinált vonat-busz utazások megtervezéséhez nagy segítséget nyújt EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) rendszere. A Balaton24 jegyről minden információ itt megtalálható: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balaton24

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában