Programok

2024.06.14. 08:00

Szórakoztató történelem a Rákócziak emlékezetére Szikszón

Egy különleges és izgalmas történelmi délután várja az érdeklődőket Szikszón június 18-án, 14 órától.

Nyárson sült malac is várja a vendégeket

Forrás: shutterstock

Fotó: weha

A nap során a látogatók részt vehetnek a "Rákócziak emlékezetére – SZIA-SZIKSZÓ" mobilapplikációs játékban, amely szórakoztató és interaktív módon ismerteti meg a történelmi eseményeket. A korabeli öltözetek és fegyverek bemutatásán muskéták, ágyúk, íjászat és vívás is helyet kapnak, valamint játékokkal és látványos bemutatókkal idézik meg a múltat.

A "Rákóczi leghűségesebb népe" című előadás a ruszinok történetébe enged betekintést, míg a Recitatio Együttes korabeli, reneszánsz zenével varázsolja el a közönséget. A történelmi kvíz során értékes nyeremények várják a legjobban teljesítőket, és a Varázstükör segítségével mindenki egyedi történelmi fotókat készíthet.

Közösségi falfestmény

A solymászat titkait Bódis Gergely tárja fel, bemutatva a sasok, héják és sólymok világát. A nap fénypontjaként a közösségi falfestmény "avatása" és egy látványos tűzzsonglőr bemutató is szerepel a programban, amit Taraszovics Dániel előadása koronáz meg. Az esemény zárásaként puska és ágyúlövések teszik még emlékezetesebbé a napot.

Mindeközben finom ételek, például malacsült nyárson, lángos és különféle italok is kaphatók lesznek, hogy a látogatók ne csak a programokban, hanem a gasztronómiai élményekben is részesülhessenek.

Még több program a boon.hu oldalán!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában