Fesztiválkatlan

2024.06.26. 12:00

Elrajtolt a jubileumi évad

Az ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című előadással vette kezdetét a Fesztiválkatlan tizedik évada.

Pásztor Attila

Az Erzsébetet alakító Bori Réka és a férjét játszó Koltai-Nagy Balázs

Fotó: Erdős József

Nem volt szerencsés a szezonnyitó, az időjárás nem engedte befejezni a kortárs musicalt. Már az előadás közben is le kellett állítani a darabot, a szünet után pedig folytatni sem lehetett a vihar, majd a rekord mennyiségű esőt hozó felhőszakadás miatt. Pedig nagyon készültek a szereplők is a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékára.

Nagy pluszt ad

– Amikor egy ilyen mély gyökerekkel rendelkező darabot egy ilyen környezetben, a természethez közel lévő nyitott színpadon játszhatunk az mindig egy olyan pluszt ad hozzá, ami megfoghatatlan. A darabban is számos ilyen csoda és szépség van, amit magyarázni sem kell – mondta el a Katlan Stábnak adott interjújában Bori Réka, a felnőtt Erzsébetet alakító színésznő. Hozzátette, nagyon szereti a karaktert játszani annak mondanivalója miatt.
Buch Tibor rendszeres vendége az idén tíz éves Fesztiválkatlannak, jórészt azonban könnyed, vicces darabok főszereplője, most Walter lovagot alakította.

– Ez egy gyönyörű, szép történelmi eseményeket feldolgozó játék, amihez Szikora Róbert fantasztikus dalokat írt. Az én szerepem is egy valós, történelmi szereplő, szinte végig a színpadon vagyok a karakterrel. Nehéz és rendkívül megterhelő, de gyönyörűséges szerep – részletezte a színész. 

A Hermann grófot alakító Szerednyey Béla Jászay Mari-díjas színész pedig úgy fogalmazott, a darab azt üzeni, hogy a hitet nem szabad elveszíteni soha. Azt mondta, ennek a mai világban különösen nagy jelentősége van.

Több mint húsz

A Tokaj Fesztiválkatlan jubileumi évadjának több mint húsz programjának részeként számos színdarabot láthat még idén nyáron a közönség. A nagyszínpadon Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékának második részét, a Játékszín előadásában a Hölgyválaszt és a Menopauzát, az Apostol musicalt, a Padlást és a Gyöngyhajú lány balladáját is bemutatják.

Azoknak a nézőknek pedig, akiknek jegye volt a Szent Erzsébet életét bemutató nyitó előadásra a szervezők felajánlották azt, hogy vagy a július 20-i Nem tudok élni nélküled (Apostol musical) vagy az augusztus 24-i Cotton Club Singers Abba jazz koncertjét ingyen megtekinthetik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában