Hőségben

2024.06.19. 16:59

Párakapu és ingyenes vízosztás enyhíti a kánikulát Miskolc több pontján-képekkel

Június 19. és 22., azaz szerda és szombat között harmadfokú hőségriasztás lép életbe a városban.

Édes Richárd

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának megrendelésére a MIVÍZ Kft. a Centrum Áruháznál, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren is vizet oszt a járókelőknek.

Az enyhülést keresőknek párakapuk segítenek a hőség elviselésében. A Városgazda Nonprofit Kft. először a Centrum Áruháznál és a Szent István téren, a korábban már megszokott helyen állított fel a mai nap folyamán párakapukat. 

A harmadfokú hőségriasztás miatt a MÁV Start és a Volánbusz is országszerte vizet oszt a nagyobb forgalmú állomásokon, amíg a hőségriasztás ezt szükségessé teszi. A MÁV Start miskolci állomásán az érintett időszakban naponta délelőtt 10 és délután 5 óra között, míg a Volánbusz miskolci buszpályaudvarán munkanapokon déltől délután 2 óráig lesz ingyenes vízosztás a készlet erejéig. 

A közlekedési társaságok felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útnak. 

A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, ne tartózkodjon hosszabb ideig a napon, különösen a legmelegebb órákban. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában