Oktatásfejlesztés

2024.06.20. 11:59

Az MVM Csoport és a Miskolci Szakképzési Centrum megújította megállapodását

Az eredeti megállapodást először 2019-ben írták alá, azóta számos sikeres projekt valósult meg, köztük egy új tanműhely átadása is.

Ujlaki Attila

Fontos a létszámbővítés i

Fotó: Ujlaki Attila

Az MVM Csoport és a Miskolci Szakképzési Centrum ünnepélyes keretek között megújította stratégiai együttműködési megállapodását, amely célja a régió szakemberképzésének támogatása és fejlesztése. A megállapodást az MVM Csoport részéről Mátrai Károly vezérigazgató és Tamáska József általános vezérigazgató-helyettes, a Miskolci Szakképzési Centrum részéről pedig Molnár Péter főigazgató és Kiss Gábor kancellár írták alá.

Minőségnövelő 

Az együttműködés megújítását a cégcsoport átalakulása indokolja, és célja, hogy az elektronika és elektrotechnika ágazatban képzett szakemberek számát és minőségét növelje, valamint támogassa a Miskolci Szakképzési Centrum középfokú oktatási, felnőttoktatási és felnőttképzési tevékenységét. Az együttműködés többek között vonatkozik a szakmaszerkezet és létszám egyeztetésére, a pályaorientációs tevékenységekben való közös részvételre, tananyagfejlesztésre, duális képzések szervezésére, valamint az oktatók szakmai továbbképzésére is.

Kiemelt szerepe van a régiónak

2019-ben a Miskolci Szakképzési Centrum és az ÉMÁSZ közös projektje keretében csaknem 100 millió forintból új tanműhelyet alakítottak ki, amely jelentős előrelépést jelentett a villanyszerelő szakma utánpótlásának biztosításában. Az új, jól felszerelt képzési helyszín hozzájárult a diákok magas szintű szakmai felkészítéséhez, és azóta is szolgálja a szakképzés folyamatos megújítását és fejlesztését. A Miskolci Szakképzési Centrum vezetősége mindig örömmel fogadja a vállalatokkal történő együttműködés minőségi fejlesztését, a duális képzés erősítésének szándékát. Az MVM részéről Mátrai Károly vezérigazgató hangsúlyozta Miskolc város régióban betöltött kiemelt szerepét és a cégcsoport fejlődését. A cégnek is alkalmazkodnia kell a munkaerőpiac folyamatosan változó körülményeihez. Fontos számukra a helyi munkaerő megtartása, és ennek érdekében továbbra is stabil, biztos munkahelyeket kínálnak. Az együttműködés nemcsak a duális képzés népszerűsítését segíti, hanem lehetővé teszi, hogy közösen találjanak megoldásokat a munkaerőpiac és a technológiai környezet változásaira, mind az oktatásban, mind az üzleti életben.

Megújították az eredeti megállapodást

Innovatív gyakorlati képzés 

Molnár Péter főigazgató a Szakképzés 4.0 stratégia céljaival összhangban kiemelte a duális képzésben, gyakorlati oktatásban résztvevők számának minőségi növelését, az eddigi szakmai együttműködés még tartalmasabbá, értékesebbé tételét. Kiss Gábor kancellár a céges partnerségre, a cégekkel történő egyeztetés fontosságára hívta fel a figyelmet a képzések szervezése során. Jelen együttműködés céljainak megvalósításában a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum és a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kap kiemelt szerepet. A megállapodás határozatlan időre szól, célja a folyamatos és hosszú távú együttműködés biztosítása a két fél között. Az együttműködés kiterjed a szakképző intézmények és a vállalat közötti tudásátadásra, közös képzési programra, a tehetségek fejlesztésére, valamint a legkorszerűbb technológiák beépítésére az oktatási programokba. Az MVM és a Miskolci SZC elkötelezett a régió munkaerőpiaci és képzési rendszerének fejlesztése iránt, amely hozzájárul a gazdaság szereplőinek igényeire szabott, magas színvonalú szakmai képzéshez, amely hosszú távon hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez és a munkaerőpiac igényeinek kielégítéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában