Mozgalmas

2024.06.22. 15:00

Két miskolci iskola is egymillió forintot nyert a lépéseivel

A Millió lépés az iskoládért kihíváshoz országosan és vármegyénkben is nagyon sok intézmény csatlakozott. Két miskolci iskola pedig nyert is a kihíváson való részvétellel.

Gárdonyi Edina

A Miskolci Szabó Lőrint Általános Iskolában konditermet alakítanak ki a pénzből Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 2021 óta szervezi különböző céllal és résztvevői körrel a Millió lépés programot. Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával ez vált Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programjává. A 77 napon át zajló tavaszi fordulóban a résztvevők összesen 64 milliárd lépést tettek meg, ami hozzávetőlegesen 45 millió kilométernek felel meg. A tavaszi kihívásban a Millió Lépés a „Válts zöldre!" aktív és fenntartható közlekedési kampánnyal bővült – olvasható a kihívás honlapján. 

Miskolcon több tucat iskola csatlakozott.

A kampányban vármegyénkből 136 iskola, Miskolcról pedig 42 iskola teljesítette minimum hétszer az Országos Kékkör 2584 kilométeres távját a kihívás honlapján elérhető eredmények szerint. A kihívást sikeresen teljesítő, de a programban korábban még nem nyertes iskolák között június 13-án, az M4 Sporton élő adásban sorsoltak ki százszor egymillió forintot, amit sporteszközök beszerzésére fordíthatnak az intézmények.

Két miskolci iskola is nyert

A miskolci iskolák közül első helyen, a legtöbb lépés megtételével a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola végzett. Az iskola azok között a szerencsések között volt, akiket kisorsoltak, így a hatalmas teljesítményt nyereménnyel is ünnepelhetik. Balajtiné Markó Judit igazgatóhelyettes elmondta a boon.hu-nak, hogy intézményük már másodszor vett részt a programban: 

– Minden felületen – az iskola honlapján, szülői csoportokban, az iskola közösségi felületein – népszerűsítettük a programot. A gyerekek, a pedagógusok és a szülők is lelkesek és támogatóak voltak, így sikerült ezt a rengeteg lépést összegyűjtenünk. A nyereményből szeretnénk egy konditermet kialakítani az iskolában – válaszolta az igazgatóhelyettes arra a kérdésre, hogyan aktivizálták az iskola közösségét és mire fordítják majd a nyereményt. 

A másik szerencsés iskola, amelyik egymillió forintot fordíthat sporteszközök beszerzésére az aktivitásának köszönhetően, a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában