Építészeti kiállítás

2024.06.23. 11:00

Megnyílt Rudolf Mihály és útitársai tárlata Kassán

A tárlaton 70 tabló tekinthető meg, 20 makettet és szobrot övezve.

A megnyitón. A fotón szemből Rudolf Mihály látható.

Forrás: Hadas Építész Kft.

A Pesti Vigadó és a Tokaji Kulturális Központ (volt zsinagóga) után, harmadszorra Kassán nyílt meg Rudolf Mihály miskolci Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja és útitársainak kiállítása a MaJel Rovás Központ FiguratiF galériájában, Kovács Ágnes igazgató és Szabó Ottó festőművész meghívására. 

A tárlaton 70 tabló tekinthető meg, 20 makettet és szobrot övezve. Doc. Ing. arch. Pásztor Péter építészt, az MMA rendes tagját, a kassai kiállítás ötletgazdáját, leánya, Zsebik Pásztor Zsuzsa képviselete. Köszöntőt mondott Dr. Ing. arch. Krcho János, az MMA rendes tagja, majd a kiállítást a rozsnyói születésű Ft. Galo Gábor pálházi plébános nyitotta meg. A rendezvényen részt vett Gris Emese Diána, Magyarország Kassai Főkonzulátusának első beosztott konzulja, valamint Ing. arch. Martin Drahovský Kassa város korábbi főépítésze, az UIA (Építészek Nemzetközi Szövetsége)  2005 – 2008 közti alelnöke. A hírről a Rudolf Mihály vezette Hadas Építész Kft. számolt be a honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában