Nyári karbantartás

2024.06.23. 16:30

Kezdődik: nem lesz meleg víz sok lakásban

Megszokott ez már a nyár elején: karbantartás miatt szünetel a melegvíz-szolgáltatás. Szerencsére már rövidebb ideig, mint régen. Az Avason és a Belvárosban június 25-én kedden 0:00 órától előreláthatólag június 28-án pénteken 24:00 óráig szünetel a melegvíz-szolgáltatás.

Néhány napon át csak hideg víz folyik majd a csapokból

Fotó: MW

A MIHŐ a nyári karbantartás ideje alatt gondoskodik a távhőrendszer ellenőrzéséről, karbantartásáról, ezzel megalapozva a következő fűtési idény üzembiztonságát. A karbantartás során olyan hibákat tárnak fel, szüntetnek meg, melyek télen akár fűtés szolgáltatás kiesét is okozhatnának, tájékoztatta portálunkat közleményében a szolgáltató. 

Keddtől péntekig

A karbantartási munkák miatt az Avas és Belváros városrészekben június 25-én kedden 0:00 órától előreláthatólag június 28-án pénteken 24:00 óráig szünetel a melegvíz-szolgáltatás.

Csak néhány órás lesz

Diósgyőr és Bulgárföld városrészekben, illetve kisebb ellátási területeken néhány órás szolgáltatási szünettel járó karbantartás lehetséges a nyár folyamán, melyről a MIHŐ külön értesíti az érintett Ügyfeleket.

A MIHŐ azt javasolja ügyfeleinek, hogy a szolgáltatási szünet alatt ne használják a melegvíz-csapokat, ugyanis a karbantartása idején a melegvíz-csapokból is hideg víz folyik, amit viszont a melegvíz-mérőóra mér meg és ez indokolatlan többletköltséget okoz a fogyasztó számára.

Radiátorcsere? Előbb egyeztessen!

Továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy a lakóépületek belső fűtési rendszerében a nyári karbantartás időszakában is van víz, a radiátorcserét csak a MIHŐ-vel egyeztetve, a fűtési csövek ürítését követően lehet elvégezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában