Komolyzenészek könnyedén

2024.06.12. 13:30

Hogyan szólal meg a Metallica slágere csellózenekarral?

Különleges zenei csemege várja az érdeklődőket csütörtökön a miskolci Ady Művelődési Központba.

A Metallica zenekar koncertjén

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ben Houdijk

Immár harmadik alkalommal ad otthont a Miskolc Erkel Ferenc A.M.I. könnyűzenei koncertjének az Ady Endre Művelődési Központ. A Zeneiskola bár kifejezetten komolyzenei fókuszú intézmény, mégsem áll tőlük távol a könnyedebb dallamok bemutatása sem.

Covid után újraéled

Az alkalom 2022-ben a járvány után a közösségi zenélés fontosságát és a zene sokszínűségét hivatott egybefoglalni, mintegy betekintőt adva a közönségnek abba a munkába, ami a klasszikus képzés mellett folyik. A koncerten a zeneiskola szinte minden tanszaka képviselteti magát. Így az énekes növendékeket az ütő, zongora, gitár mellett a vonós, rézfúvós, fafúvós tanszak növendékei és tanárai kísérik. Ha kíváncsi arra, hogyan szólal meg a Metallica slágere csellózenekarral és zenekarral, vagy az örökzöld magyar klasszikusokat szereti Máté Pétertől kezdve Presser Gáborig ,esetleg napjaink előadóit hallgatja szívesen mint a Margaret Island, akkor várják június 13 -án, csütörtökön délután 5 órára az Ady Művelődési Központba. A koncert díjmentes, és érkezési sorrendben lehet a helyeket elfoglalni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában