Folytatódik

2024.06.14. 20:00

Így áll az építkezés az Avas kilátó lábánál (fotókkal)

Még nem látni, mikor lesz olyan állapotban az Avastető, hogy átadóünnepséget lehetne tartani.

Hajdu Mariann

Az Avas kilátó előtti étterem már elkészült, bár még nincs üzemeltetője

Fotó: ÉM

A fotókon jól látni, még van munkája elég a munkásoknak az Avas kilátó alatt épülő amfiteátrumnál és környékén.

Kérdeztük a miskolci városháza sajtóosztályát, hogy lehet-e már tudni valamit arról, hogy mikor adják át, és hogy áll készültségben az építkezés. Válaszuk szerint az Avasi kilátó előtti étterem már elkészült. 

„Jelenleg az épületet körülölelő sétány kivitelezése, a Mendikás út egy részének felújítása, az akadálymentes parkolók megépítése, a Perczel Mór utcai komfortponthoz vezető sétaútvonalak kialakítása és helyreállítása, illetve egyéb tereprendezések vannak folyamatban" – válaszolták. Hozzáfűzték: ez már a 2021-2027 uniós fejlesztési időszakban, a TOP+ program keretében történik.

Egy biztos, a már elkészült étterem még nem látogatható. Épp tegnap írtuk, hogy továbbra sem tudni, mikor nyithat a kilátó emeletén lévő presszóval és a Bortanyával együtt, mert bár februárban nyertest hirdetettek a három helyiség üzemeltetésére, de a nyertessel nem sikerült a szerződést megkötni.

 A szerződéskötés nem valósult meg, ezért újabb pályázati kör várható, amelynek részleteiről a későbbiekben számolunk be 

– tájékoztatta portálunkat a városháza sajtóosztálya. Kérdeztük, befolyásolja-e az új pályázat kiírását, hogy a június 9-i önkormányzati választás eredményeként változik majd a városvezetés, azt válaszolták: Miskolc ingatlanvagyonát a Miskolc Holding ZRt. megbízási szerződés alapján végzi, amelynek feltételeit nem befolyásolja a városvezetői kurzus változása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában