Anno

2024.06.22. 14:00

Postahivatalt rabolt ki az Ica tetoválásos férfi Miskolcon

Két férfi rabolt Miskolcon hatvan éve, napokig keresték az egyik tettest.

Kattantak a bilincsek vármegyeszerte

Forrás: Shutterstock

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Kirabolták a miskolci 14-es számú postahivatalt június 22-én, 14 óra 15 perckor, írta 1964. június 23-án az Észak-Magyarország. A 60 éve megjelent lapban az is olvasható, hogy két ismeretlen fiatalember volt a tettes, akik kihasználva azt a rövid időt, amíg a pénztáros egyedül volt, bementek a Csabai-kapu 23. szám alatti postahivatalba, a pénztárosnőt pedig fenyegetéssel arra kényszerítették, hogy a mintegy 15 ezer forintnyi napi bevételt adja át nekik, és tegye bele a náluk lévő fekete, cipzáras, viaszosvászon aktatáskába. A személyek ezután a pénzzel elmenekültek.

A rendőrség az újságon keresztül kérte azokat, akik az esetet látták, vagy arról bármiféle tudomásuk volt, hogy sürgősen jelenjenek meg a miskolci városi, járási rendőrkapitányság 11. emeleti 40-es számú szobájában, vagy hívják a megadott telefonszámot, hogy a birtokukban lévő adatokat jelentsék. 

Ő volt az egyik elkövető

Azt, hogy mennyi bejelentés érkezett, így utólag, hatvan év múltán nehéz rekonstruálni. Mindenesetre két nap múlva, június 25-én így írt a lap:

„Cs. Antal (a teljes nevet kiírták), 26 éves miskolci lakost aki felismeri, adja át a rendőrnek; vagy értesítse az illetékes rendőri szervet. Személyleírása: 165—168 centi magas, vékony termetű, haja fekete; hullámos; hátrafésült, szemöldöke barna. Szökésekor szürke kétgombos öltönyt, fehér inget, fekete sima bőrtalpú cipőt viselt. Különös ismertetőjele: egyik karjának belső felén Ica tetoválás látható". Ő volt az egyik rabló, a másikuk akkor már a cikk szerint börtönben csücsült.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában