Könyvek között

2024.03.31. 17:30

Játszónapot tartottak az Ózdi Városi Könyvtárban

A játszónap az Internet Fiesta országos rendezvénysorozat egyik kísérőprogramjaként jött létre.

Boon.hu

Jól érezték magukat a kicsik a könyvek között

Forrás: od.hu

Többek között locsolóverset is hallgathattak a gyerekek az Ózdi Városi Könyvtárban szervezett játszónapon, melyet természetesen a húsvéti ünnepkör köré építettek fel a szervezők. A gyermekkuckóban a kicsik egy mesét hallhattak Bettes-Bolyki Tímea előadásában, aki interaktív formában vonta be az ovisokat a történetbe. Ottjártunkkor a mogyorósvölgyi óvoda apróságainak tartottak foglalkozást - írja az ozd.hu. 

Ovisok a könyvtárban
Forrás: ozd.hu

 

„A gyerekekkel nagyon szívesen járunk ide a könyvtárba így időszakonként, húsvétkor, vagy éppen milyen ünnep közeledik. Nagyon szeretik a gyerekek ezeket az interaktív foglalkozásokat, nagyon lekötik őket ezek a különböző tevékenységek. Az óvodában a foglalkozások kevesebb ideig tartanak, itt hosszabb ideig. Van, hogy egy óráig, de mégis nagyon le tudják a gyerekeket kötni ezek” - mondta Bakos Alexandra, óvodapedagógus hallgató.

Generációkat szólítanak meg 

Az Ózdi Városi Könyvtár kollektívája mindig is fontosnak tartotta, hogy több generációt megszólítson a programok kapcsán. Az iskolás és óvodás gyerekeken kívül a felnőtt korosztálynak is számos kikapcsolódást kínáltak a könyvtár falain belül. Az óvodásoknak a mese meghallgatását követően rendelkezésükre bocsájtottak sok-sok mesekönyvet, melyeket nagy érdeklődéssel lapozgattak a gyerekek. 

Az óvodába visszatérve a gyerekek minden alkalommal felelevenítik a könyvtárban történteket, illetve az óvodai foglalkozások kapcsán a meghallgatott mesének egy-egy jelenetét rajz formájában papírra is vetik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában