Előadás

2023.11.01. 10:00

Katonadolog Sárospatakon

Sárospatak - A Művelődés Háza és Könyvtárában közel száz általános és középiskolai diák hallgatta érdeklődve a beszámolót.

Boon.hu

Előadás a katonai hivatásról

Forrás: Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ

„A magyar katona hivatása nem hétköznapi munka, hanem állandó készültség és áldozathozatal” - ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg „Katonadolog” című előadását Gulyás László alezredes, az Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóaljának parancsnoka Sárospatakon. 

Az előadó személyes élettapasztalata és életútja alapján igaz katonatörténeteken keresztül mutatta be a Magyar Honvédséget és azt, hogy miért érdemes napjainkban katonának lenni. Ezekből a történetekből kiderült milyen az igazi összetartozás, barátság és hazaszeretet. Az alezredes kiemelte továbbá, hogy nagy szükség van a hazájukat szolgálni akaró katonákra. Mivel hazánkban a modern fegyverekre való átállás és a haderőmodernizáció jelentős szereppel bírnak – hiszen megjelentek az új páncélozott harcjárművek és komplett fegyverrendszerek - ezért a katonai életpálya még vonzóbbá vált a fiatalok számára.  

Puki István, a Nyíregyházi Mikecz Honvéd Kollégium nevelőtanára felvázolta a fiatalok előtt, hogy milyen lehetőségek rejlenek a nyíregyházi katonai kollégiumon keresztül. Beszélt az ösztöndíjakról, az ingyenes nyelvtanulási lehetőségekről, a különböző szabadidős programokról, a katonás életformáról és - természetesen - a térítésmentes kollégiumi ellátásról.  

A diákok az előadás után tárlatvezetéssel megtekinthették A magyar katona ezer éve hadtörténeti kiállítást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában