Segítség

2023.11.09. 12:43

Idén is gyűjt karácsonyi pénzadományt kárpátaljiaknak a Sárospataki Wass Albert Kör

Rászoruló kárpátaljai (beregdédai) gyermekes magyar családoknak segít az egyesület.

Egy korábbi évben Beregdedán

Forrás: A SWAK fotója

Rászoruló kárpátaljai (beregdédai) gyermekes magyar családok megsegítésére  gyűjt az idén is karácsonyi pénzadományt a Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK). Egyesületük évek óta gyűjt év végén pénzadományt kárpátaljai, azon belül beregdédai rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére, írja portálunknak eljuttatott közleményében a kör. A több, mint másfél éve tartó orosz-ukrán háború miatt az eddiginél is drámaibb körülmények között élnek a szülőföldjükön maradt kárpátaljaiak. „Az ott élő magyar kisebbség ebben a helyzetben a túlélésért küzd és mi, anyaországi magyarok nem lehetünk közömbösek, nem hagyhatjuk magukra szenvedő társainkat" – fogalmaznak.
Az elmúlt években – a koronavírus járvány idejétől – elsősorban az egyesület számlájára várták a felajánlásokat. Ez alkalommal is, de remélik, hogy  a hagyományos, személyes felkeresés módszerével is élhetnek, illetve gyűjtődobozokkal is gyűjthetnek majd a városi adventi ünnepségeken a gyertyagyújtások alkalmával. 

„Tavaly 492615 forint gyűlt össze, amit 22 rászoruló család között tudtunk szétosztani a határhoz közeli Beregdéda községben.  Egyesületünk ebben a rendkívül nehéz, valóban drámai, háborús helyzetben különösen szeretne segítséget nyújtani nélkülöző kárpátaljai testvéreinknek, hogy ne érezzék azt, hogy gondjaik közepette egyedül vannak" – hangsúlyozta a Sárospataki Wass Albert Kör. Hozzáfűzték: gyűjtésük december 24-ig tart. Az összegyűlt adományt terveik szerint személyesen adják át év végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában