Ma esti program

2023.09.29. 11:00

Utoljára a régi ruhában – Kutatók Éjszakája a Tokaj-Hegyalja Egyetemen

Gazdag programmal várja a természettudomány iránt érdeklődőket a Tokaj-Hegyalja Egyetem Tarcalon és Sárospatakon.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem sárospataki épülete

Fotó: ÉM

Utoljára a régi ruhában a címe a Tokaj-Hegyalja Egyetem mai, Kutatók Éjszakája programsorozatának. Két helyszínen, Sárospatakon és Tarcalon lesznek rendezvények. Sárospatakon, az egyetem 20-as termében délután  1 órakor kezdődnek a programok, elsőként Az idő fogságában címmel interaktív, érdekes kísérleteket mutat be dr. Nagy György. Izgalmasnak ígérkezik az a program is, amelyben – a meghívó szerint – matematikai tartalmú játékokkal játszanak, amiket aztán el is lehet fogyasztani. Szó lesz a tokaji borokról is, Petőfiről, és a jövő tananyagai is fókuszba kerülnek ezen az estén. A programok este 9-ig tartanak.

Tarcalon a Könyves Kálmán utca 54. szám alatti kutatóintézetben lesz a rendezvény, amely este 6-kor kezdődik. Lesz Dugd ide az orrod... címmel illatminta vetélkedő, Tokaji Szőlős-Boros Kvíz,  valamint Mi fajtán terem? címmel  fajtagyűjtemény történettel ismerkedhetnek az érdeklődők. A részletes program az intézmény honlapján is megtalálható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában