Szeméthelyzet

2023.09.18. 17:30

Reagált a miskolci belvárosi megdöbbentő állapotokra a városháza

Szerintük a miskolci köztéri kukák ürítésének a száma elegendő, azonban több dolgot kifogásolnak.

Ujlaki Attila

Múlt héten számoltunk be arról, hogy megdöbbentő fotók tömkelege kering a közösségi médiában főleg a Sétáló utca köztéri kukáinak tarthatatlan állapotáról. A posztolók gyakran osztanak meg fotókat, ahol csordultig tömött kukák láthatók.

A cikk hatalmas interakciókat váltott ki több, Miskolccal foglalkozó csoportban. Sokan az emberek magatartását vonták kétsége. Volt olyan, aki egyenesen azt írta: „nem rendeltetésszerűen használják a kukákat”. Olyan is akadt azonban, aki szerint gyakran az ürítéssel is fordulnak elő problémák.

A belvárosban mindennap ürítik a kukákat

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Városháza sajtóosztályát, arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen gyakran ürítik a köztéri kukákat. „A köztéri hulladékgyűjtők ürítése hétfőtől péntekig minden nap egyszer megtörténik, – a takarító kollégáink végzik a köztéri takarítással egyetemben -, a belvárosban szombaton és vasárnap is ürítik az edényeket” – írta megkeresésünkre a Városháza sajtóosztálya.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy elegendőnek tartják-e az ürítések számát. Azt írták: „elegendőek lehetnének ezek az ürítési számok, de sajnos sokan nem rendeltetésszerűen használják ezeket az edényeket és kommunális hulladékkal tömik tele, így más már, aki szeretné, nem tudja beledobni a zsebkendőjét, szalvétáját, műanyag flakonját – vagyis amire ezt a fajta gyűjtőedényt használni kellene”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában