Izgalmas

2023.09.21. 07:48

Óriásbolygók a láthatáron Miskolcon

A miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló Nagyközönségnek szóló, távcsöves bemutatóval egybekötött előadását - a szeptemberi Csillagparty-t - 2023. szeptember 22-én, pénteken, 18 óra 30 perctől tartja.

Boon.hu

Fotó: berni0004

Az érdeklődők az „Óriásbolygók a láthatáron” című előadást hallgathatják meg. Az előadásból választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy mi is a Jupiter felhőzetében látható Nagy Vörös Folt, hogy csak a Szaturnusznak van-e gyűrűje, vagy kik fedezték fel Naprendszerünk két legtávolabbi óriásbolygóját.

Az előadást derült idő esetén távcsöves bemutató követi.

Jegyek fél órával a kezdés előtt a helyszínen válthatók.

Minden pénteken, derült idő esetén, sötétedés után távcsöves bemutatót tartanak az intézményben a Csillagvizsgáló munkatársai.

Szakköreinkben várunk minden olyan 12 évtől idősebb fiatalokat és a felnőtteket, akik komolyabban érdeklődnek a csillagászat, az űrkutatás és az űrhajózás iránt. Szakköri foglalkozásainkat péntekenként 19 órától tartjuk a dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában