Testvériség

2023.09.23. 21:00

Lengyelek fogadták a szerencsieket

Lengyelországi testvérvárosuk meghívására a szerencsi küldöttség is részt vett szeptember 15-18. között a Szent Máté tiszteletére szervezett ünnepségen. Szerencs díszvendégként szerepelt a huszonhatodik alkalommal megrendezett programon.

Boon.hu

Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere, Wojciech Gregorczyk, Pułtusk polgármestere és Mateusz Miłoszewski, Pułtusk alpolgármestere

Fotó: Picasa

Delegációjuknak külön stand állt rendelkezésre Európa leghosszabb kövezett piacterén, ahol kiállítóként lehetőségük volt Szerencsről szóló reprezentációs anyagokat átadni az érdeklődőknek, valamint városuk nevezetességeit bemutatni. A háromnapos kínálatban szerepelt futóverseny, kulturális rendezvények, felvonulás a kahlenbergi csata 340. évfordulója alkalmából, huszártalálkozó, valamint a bazilikában szent  A városi tanács ünnepi ülésén részt vettek a testvérvárosok delegációi: Szerencs mellett a francia Montmorency és a szlovák Szenice. A promóciós anyagok mellett egy Szerencs feliratú világító szarvas-installációt adtak át a pułtuski elöljáróknak, amihez információs tábla is készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában