Hajóba szállnak a petkalózok

2023.08.26. 13:30

Indul a hulladékgyűjtés a Bodrogon: Olaszliszka után a folyótisztító flotta Szegibe, majd Bodrogkeresztúrra megy

A IV. Bodrogi Pet Kupa ünnepélyes megnyitóját tartják augusztus 31-én délután 1-kor, csütörtökön Olaszliszkán a folyóparton, a Komp kikötőben. A Maros, a Tisza-tó és a Közép-Tisza után ismét a Bodrogra érkeznek a petkalózok.

Petkalózok:,akik a Tiszát tisztították augusztus elején

Fotó: MW

A Maros, a Tisza-tó és a Közép-Tisza után ismét a Bodrogra érkeznek a petkalózok. Ezúttal 11 csapat száll vízre, hogy Olaszliszka és Tokaj-Rakamaz között megtisztítsák a folyót és árterét a felgyülemlett hulladéktól: a IV. Bodrogi Pet Kupa ünnepélyes megnyitóját tartják augusztus 31-én délután 1-kor, csütörtökön Olaszliszkán a folyóparton, a Komp kikötőben. 

2023-ban minden eddiginél több, a bodrogival együtt öt folyótisztító versenyt szervezett a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület, a PET Kupa alapítója.

Májusban, a PET Kupa történetében először a Marosra látogattak a petkalózok, június közepén negyedik alkalommal tisztították a Tisza-tavat. 

Vízre szállnak a versenyzők - tavaly ilyentájt  a Bodrogon
Fotó: Bódisz Attila

Ahol a verseny résztvevői befejezték a gyűjtést, ott folytatták júliusban az Ifjúsági PET Kupa ifjú titánjai. Majd augusztus első hetében kivételesen nem a Felső-Tiszán, hanem a Közép-Tiszán tartották meg a klasszikus nagy Tiszai PET Kupát. Az idei hulladékmérleg eddig 19,4 tonnát mutat!

A Bodrogra negyedik alkalommal tér vissza a pethajók hulladékgyűjtő versenye. A hajóépítés augusztus 30-31-én Olaszliszkán lesz, innen indul a folyótisztító flotta Szegibe, majd Bodrogkeresztúrra, míg a befutó és az eredményhirdetés szeptember 3-án Rakamazon lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában