Virágzott a szőlővirág

2023.06.07. 10:30

Virág Tamás pincéjében

A napokban ismét élettel telt meg az edelényi Császta-szőlőhegyen lévő családi birtok.

KT

A pince tulajdonosának meghívására száznegyvenen vettek részt a szőlővirágzás ünnepe alkalmából tartott szentelésén. A bensőséges hangulatú eseményt a hagyományőrzés jegyében a házigazda Virág Tamás, a Szent Márton Borrend kancellárja szervezte.

Először avattak

– A keresztény értékek ápolásában mindig kiemelt szerepet jut a szőlőnek és a borhoz kötődő ünnepségeknek – mondta beszédében a házigazda, aki köszöntötte Demeter Zoltán országgyűlési képviselőt és Bánné dr. Gál Boglárkát, a megyei közgyűlés elnökét.

A bogácsi Szent Márton és a lillafüredi István Nádor Borlovagrend tagjai jelenlétében az edelényi római- és görögkatolikus egyházi méltóságok áldották meg a szőlővirág koszorút és az égiektől bő termést kértek a gazdák részére. A hegyen először avattak Szent Márton-borlovagokat: Dusza Bertalan ceremónia mester és Daragó Károly nagymester ütötte lovaggá Szolnoki Dórát, a tibolddaróci Mezei Szőlőbirtok és Pincészet Kft. irodavezetőjét, valamint Garai Roland szőlész-borászt, az ugyancsak tibolddaróci Garai Szőlőbirtok tulajdonosát, a Bükki Hegyközség elnökét. A műsorban a Bogácsi Pávakör, az Edelényi Férfikórus, Daragó Károly harmonika művész és Sziki Károly, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésze lépett fel, az esti jó hangulathoz pedig Tiszolczki László gondoskodott a talp alá valóról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában