Komplex ellátás

2023.06.08. 15:29

A teljes betegutat biztosítja az új miskolci magánkórház (fotók, videó)

MacroKlinikát nyitott Miskolcon a TritonLife cégcsoport.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

A TritonLife Csoport 3 milliárd forintos beruházásból megvalósult magánkórházat adott át Miskolcon a Bulgárföld városrészben, amelyet sajtóbejárás keretében mutattak be június 8-án, csütörtökön délelőtt.

„Csoportunk immár 18 helyszínnel szolgálja a betegellátást Magyarországon. A MacroKlinika egy helyi járóbeteg és diagnosztikai intézet csatlakozásával már komplex, integrált betegellátást tud nyújtani Miskolcon és a régióban is. Vidéki viszonylatban nincsen még egy ilyen Magyarországon” – mondta dr. Haraszti Péter, a TritonLife Csoport alapító-vezérigazgatója.

„A képalkotó diagnosztikától a járóbeteg szakellátáson át, már az egynapos sebészet és a fekvőbeteg ellátás is rendelkezésre áll itt régió, vármegye és miskolci szinten a gyógyulni vágyóknak. Ez a TritonLife MacroKlinika és TritonLife magánkórház szimbiózis körülbelül 30 ezer orvos-beteg találkozást tud lebonyolítani egy év alatt. Továbbá 3-4 ezer műtétet és több ezer képalkotó diagnosztikai beavatkozást, illetve ellátást tudunk nyújtani.” – hangsúlyozta.

Magas szintű szakmaiság

A közegészségügy és a magán egészségügy csak egymást kiegészítve tud hatékonyan működni.

„Nem gondoltam volna, hogy a TritonLife Csoport május 21-én ünnepelt 5 éves évfordulója után, ott tartunk, hogy a 9. városban, a 7. magánkórházunkat és a 18. ellátóhelyünket avatjuk. A saját magunk számára megfogalmazott elvárás az volt, hogy magas szakmai színvonalon, integrált rendszerben valódi egészségügyet építsünk. Amellett, hogy a TritonLife a magyar szakorvos képzésben is aktív szereplővé vált az elmúlt években” – tudatta dr. Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője.

Fotó: Vajda János

„Kinyitottuk az ország második szintű perinatális intenzív centrumát, azaz koraszülött intenzív osztályát. A Miskolci Egyetem képviselőivel együtt elmondhatjuk, hogy a gyakorlatban már folyó radiográfus képzést próbáljuk kibővíteni. Egy olyan együttműködési rendszert alakítunk ki, amelynek során a szakdolgozó képzésben is részt kívánunk vállalni. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Egészségügyi Tagozatának elnökeként mindig el szoktam mondani, hogy hazánkban nincs két egészségügyi szektor, hiszen a betegeknek mindenhol az az érdekük, hogy jó ellátást kapjanak. Magyarország átmeneti időszakban van ezen a téren, de jó úton halad.” – emelte ki.

Tehermentesíti a közellátást

Olyan területekre specializálódtak, amivel a közegészségügy várólistáit csökkenthetik.

„Eszközparkunk és infrastruktúránk rendelkezésre áll a két beavatkozásra alkalmas műtővel, kezelőkkel, négy minden szakmát kielégítő betegvizsgálóval, gondozóval. 25 képernyős kórteremben elhelyezett modern ággyal, amelyek az intenzív betegellátásra is alkalmasak. Eszközparkunk a jelenleg legnagyobb várólistákat produkáló nagyizületi protézis beültetés, valamint a laparaszkópos sebészet igényeit elégíti ki”– sorolta Dr. Szabó Zsolt, a TritonLife Magánkórház Miskolc orvosigazgatója.

„A régió és az ország legjobb szakembereivel tervezzük elkezdeni a tevékenységünket három kiemelt szakmai célcsoportban: mozgásszervi problémák, laparaszkópos hasi sebészet, finom érzékszerveket megcélzó sebészet. Tevékenységünk finom része a fül-, orr-, gégészet, a szemészet és a mikrosebészet.” – mondta el.

„A TritonLife MacroKlinika 5 éve a régió legnagyobb járóbeteg ellátója. Ez 30 szakmát tömörít, külön gyermekgyógyászati résszel és Kelet-Magyarországon egyedülálló diagnosztikai központtal, ahol az ultrahangot, a röntgent, a CT-t és az MR-t egy helyen meg lehet találni” – ismertette Szabó Gergely, a TritonLife kelet-magyarországi (Miskolc és Debrecen) régiójának operatív vezetője, a Macroklinika ügyvezetője.

„A TrintonLife Csoporttal nemcsak a régióban, hanem Kelet-Magyarországon, a Felvidék és Románia irányába is tudunk magán egészségügyi rendszert biztosítani, akár cégeknek is. Szeretném, ha a jövőben az lenne a jelmondatunk, hogy ne betegek akarjunk lenni, hanem megelőzni akarjuk a betegséget és ezért minden tekintetben a prevencióra is helyezzük a hangsúlyt.” – tette hozzá.

Gyakorlati hely is lesz

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának minden hallgatója megtalálja majd gyakorlati feladatait a klinikán.

„A Miskolci Egyetem azért örül ennek az intézménynek, mert jó lehetőséget fog biztosítani arra, hogy az Egészségtudományi Kar oktatói és hallgatói hosszú távú együttműködést tudjanak kialakítani a TritonLife MacroKlinikával. Védőnőnek, ápolónak, radiográfusnak és egészségszervezőnek tanuló hallgatóink nyári gyakorlatuk újabb lehetőségét látják itt. Az oktatók is mind szakmai fejlődésre, mind pedig tudományos együttműködésre is potenciális lehetőséget látnak itt. Úgyhogy nagy izgalommal várjuk a hosszú távú együttműködést” – jelentette ki dr. Lukács Andrea egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Elméleti Egészségtudományok Intézetének igazgatója, akinek gondolatait dr. Valikovics Attila egyetemi docens, az intézet dékánhelyettese egészítette ki.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában