Elismerés

2023.06.07. 18:29

Sokat tett a két város közti jó kapcsolatért

Rudolf Schusternek, Szlovákia korábbi elnökének az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntetést adományozott szerdán Kassán.

UA

Hollósy András, Rudolf Schuster és idősebb Lomnici Zoltán Kassán

Emberi Méltóságért kitüntetést adományozott szerdán Rudolf Schusternek, Szlovákia korábbi elnökének az Emberi Méltóság Tanácsa. Ezzel elismerték az anyai ágon magyar származású politikusnak a felvidéki magyarságért és a magyar–szlovák kapcsolatokért tett erőfeszítéseit. A díjat a szervezet elnöke, idősebb Lomnici Zoltán és Szunai Miklós főtitkár adta át Kassán, Magyarország főkonzulátusán. A volt államfő érdemeit Erdélyi Géza nyugalmazott református püspök, az Emberi Méltóság Tanácsa alelnöke méltatta. Idősebb Lomnici Zoltán szerint a mai helyzetben érdemes kapaszkodókat keresni, és rámutatni azoknak a munkájára, akik a felvidéki magyar kisebbség védelmében fellépnek, és tesznek a minél harmonikusabb magyar–szlovák kapcsolatokért.

Üzent a miskolciaknak

Az eseményen az annak helyszínt adó Kassán, – amely Miskolc testvárvárosa –, részt vett Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati képviselője, a frakciók szóvivője, akin keresztül üzent is Rudolf Schuster a miskolciaknak. „Sosem fogom elfelejteni a búza téri lacipecsenyét és lángost”– mondta. A közel 90 éves politikus azt is hangsúlyozta, hogy minden miskolcit szeretettel üdvözöl. Hollósy András arra is rámutatott, hogy az emblematikus politikus nagyon sokat tett a Miskolc és Kassa közti jó kapcsolatért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában