Évadot zártak

2023.06.04. 14:45

Karneváli miliő a bábszínház Zárogatóján a régiségváráson (fotókkal, videóval)

Mintha egy mozgalmas vándorcirkusz produkciójába csöppentünk volna a bábszínház nyári kitelepülésén.

DA

Négy helyszínen várták a bábszínház által szervezett programok az érdeklődőket

Fotó: Vajda János

Igazi karneváli hangulatot teremtett a régiségvásáron a Miskolci Csodamalom Bábszínház Zárogatója június első vasárnapján, amelynek keretében bezárták az idei évadot. A rendezvény a 10. Színházi Olimpia - Bábművészeti Világtalálkozó programsorozathoz kapcsolódott. Ebből az alkalomból különleges, mozgó díszletekkel és óriás bábokkal telt meg a régiségvásár Kossuth utca felé eső része és a bábszínház udvara. Szerkesztőségünk tagjait a Mini cirkusz fogadta a Pannonia Hotel előtt, ahová csak a legkisebbek bújhattak be, hiszen felnőtt ember nem is fért be a sátor ajtaján. Eközben a bábszínház Színházteremében már javában folyt a Miskolci mesék című díszelőadás.

A legkisebbek számára Ringató foglalkozást és Mocorgót biztosítottak. A vásárfiára vágyók és felüdülésre áhítozók számára a Mini Malom Designvásár és a Baba-mama kávézó nyílt meg. A zenekedvelőket pedig a Rézeleje Zenekar szórakoztatta.

Titokzatos gyerekbirodalom

- A Tintaló cirkuszi sátránál állunk, ahová a gyermekek mehetnek be. A szülők csak kívülről kukucskálhatnak. Cirkuszi dolgok történnek odabent, de hogy konkrétan mi, az szeretnénk, ha meglepetés lenne azoknak, akik a mai napon ezt még ki szeretnék próbálni – mondta Burkáné Dukát Tímea, a Miskolci Csodamalom Bábszínház művészeti titkára. - 9.30-kor elindult az Ars sol luna utcacirkusz menetszínházunk, amely végigvonul a vásáron, majd visszaérkezik ide. Kitelepült mellénk Felhővadász, aki szuper repülőgéppel érkezett. Kádár Ferkó Fotószínházával visszautazhatunk az időben és retro képeket készíthetünk. Az legkülső helyszín Paprika Jancsi Csúszlizdája, ahol a célzó képességüket fejleszthetik a gyerekek és különféle ügyességi feladatokban tréningezhetnek. Mindezek után pedig a Ládafia Körhintában szédülhetünk el. Külföldi fellépőként Salvatore Gatto érkezett hozzánk Olaszországból a Pulcinella című darabbal, amelyet a bábszínház belső udvarán lehetett megtekinteni, több bábelőadás kíséretében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában