Bűnmegelőzési program

2023.06.08. 08:00

Prevenció a diákoknak Szendrőben

Az edelényi rendőrök a szendrői iskolásoknak tartottak bűnmegelőzési programot.

Forrás: police.hu

Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársa dr. Sáhó Anna r. hadnagy 2023. június 6-án délelőtt a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskolában az 5. osztályos diákoknak tartott előadást az internethasználat veszélyeiről.

A programon szó esett az internet előnyeiről, illetve hátrányairól, az internet- és telefonfüggőségről, az áldozattá válásról, a chatprogramok, a közösségi oldalak, valamint a netes vásárlások lehetséges hátrányairól is.

A prevenció keretei között a bűnmegelőzési szakember kisfilmeket is vetített a gyerekeknek, melyeknek a támája a világhálón történő közzététel veszélyei, valamint az áldozattá válás következményei voltak.

Az nap során a hadnagy tájékoztatta a diákokat az illegális drogokról és azok használatának veszélyeiről, valamint az alkoholfogyasztás következményeiről, illetve a dohányzás - az elfbar és a snüssz - egészség- és környezetkárosító hatásairól is.

Az előadás végén a rendőr a 112-es segélyhívó jogszerű használatáról tájékoztatta az iskolásokat, illetve arról is beszámolt, hogy a tréfának szánt hívás milyen következményeket vonhat maga után - hívja fel a figyelmet a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában