Segítenek

2023.06.04. 17:07

Nagy tömeg gyűlt össze a sajóbábonyi jótékonysági futóversenyen (fotókkal, videóval)

A GYEK ápoltjait támogathatták a futók a nevezési díjjal. A szervezők terápiás ruhákra gyűjtenek.

DA

Indul a mezőny Sajóbábonyban

Fotó: Vajda János

 „Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért” mottóval hirdette meg a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület 4. Jótékonysági futóversenyét  június 4-én, vasárnap reggel a Sajóbábonyi Ipari Park Rendezvényházánál. Mindazok, akik vállalták, hogy a négyféle táv - 1200 méter, 5, 10 és 20 kilométer – egyikén indulnak a versenyen, a nevezési díjjal támogathatták a Gyere Alapítványt, amely a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központ munkáját segíti. A befolyt összegből az itt ápolt gyermekek számára szükséges Molly-Suit fejlesztőruha sorozatot szeretnék megvásárolni, ami 4 és fél millió forintba kerül. A helyszínen több helyre adományládát tettek ki a szervezők, ahol azok is adakozhattak, akik nem vettek részt a futásban.

A versenyt a Marathon Club Miskolc koordinálta. Az alkalom megnyitóján a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház részéről dr. Zahuczky Katalin, a Gyermekrehabilitációs Osztály főorvosa és dr. Szabó Miklós orvosigazgató-helyettes mondott köszöntőt. A Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület részéről pedig Kiss László, a Kiss Cégcsoport tulajdonosa, a rendezvény fővédnöke és Gulyásné Pásztor Mónika egyesületi titkár. A vidám hangulatú futóversenyt Lehoczki Évi konferálása, a rászoruló gyerekek táncos flashmobja, Áll Dávid Állatsimogatója, Vitéz István „Csikó” palacsintakirály finomságai, a legkisebbeknek pedig arcfestés és kézműveskedés színesítette. Adományokat a rendezvény után is elfogadnak, amelynek részleteiről a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület Facebook-oldalán lehet információkat találni.

Élmény a sérült gyerekeknek

- A mai futóversenyt több hónapja, országos szinten hirdetjük juniális formában, gyerekprogramokkal egybekötve, amit sok hasonló jótékonysági rendezvény előzött meg – nyilatkozta szerkesztőségünknek dr. Zahuczky Katalin főorvos. - Ennek része az 1200 méteres jótékonysági kör, amelyen mi a saját sérült gyerekeinkkel is részt veszünk. Ezen lehet sétálni, kerekesszékkel gurulni, kismotorozni, kerékpározni és babakocsit tolni is. A mi részünkről ez tulajdonképpen csak egy felajánlás. Viszont a gyerekek számára óriási élmény, hogy itt többen együtt vagyunk családdal, szülőkkel és aki tudja, az végigkocogja az utat. A hosszabb, 5, 10 és 20 kilométeres távon vehetnek részt a komolyabb futók, akiknek időmérést is csinált a Marathon Club Miskolc. A Gyere Alapítvány számára befolyó összegből Molly-Suit terápiás ruhákat szeretnénk beszerezni. Ez olyan ruha, amely nadrágból és felsőből áll és a gyerekek passzosan tudják felvenni. A különlegessége az, hogy 58 ponton stimulálja az izomzatot. Ennek célja, hogy az izomegyensúly miatt feszülő izmokat lazítsa, és az egyébként gyenge izmokat erősítse. A mi osztályunkon tizenöt alkalommal vesznek részt kezelésen a gyerekek, és ott tudnánk ezt a ruhát nagyon jól használni, ezért egy egész méretsorozatot szeretnénk beszerezni. Bárkinek, aki olyan idegrendszeri sérülésben szenved, hogy izomegyensúlyi zavara van, tudnánk ezzel a ruhával javítani az izomproblémáján.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában