Környezetvédelem

2023.06.12. 11:07

MaKukáció-Hulladékgazdálkodási élménynapot tartottak

Immáron a harmadik ilyen napot szerveztek meg a gyermekek számára, amely évről-évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend.

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (MiReHu) rendezte a MaKukáció-Hulladékgazdálkodási élménynap gyermekeknek elnevezésű programot hétfőn Miskolcon, a cég telephelyén. A MaKukáció a társaság szemléletformáló tevékenységének eleme, a nyári szünet előtt játékos formában készíti fel a résztvevő diákokat a hulladékgazdálkodás rejtelmeire. A nagyszabású rendezvény alkalmából interaktív programok várták az általános iskolák 3-7. osztályos diákjait, akik kísérőkkel együtt közel 250-en látogattak el a cég telephelyére. Bemutatkozott az Ökojátékok csapata 15 játékból álló versenyével, kipróbálhatták a diákok a Kezes-lábas Játszóház kreatív játszóterét, a Műanyag Műhely (MÜMÜ) hajójában műanyagot hasznosíthattak újra, az NHKV Zrt. és BMH Nonprofit Kft. standjánál izgalmas játékok várták őket. A cég kollégái is érzékenyítő feladatokkal kötötték le a vendégek figyelmét, akik játékos formában mélyíthették ismereteiket környezetvédelem és upcycling témakörökben.

Ne csak tananyag legyen

A rendezvény megnyitóján beszédet mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere, aki a hulladékgazdálkodás fontosságáról beszélt. 

„A mai világban sokat beszélünk a zöld hulladékfelhasználásról. Én mindig felek attól, ha valami tananyaggá válik, gyakorlati tapasztalat nélkül, mert akkor képesek vagyunk csak letudni” – húzta alá. Azt is elmondta, hogy ezért tartja fontosnak, hogy élményközpontúvá tegyék a feladatokat. „Legyen a mindennapok része ez a szemléletformálás és fontos, hogy ezt ebben a korban kell elkezdeni” – mutatott rá. 

Ladányi Roland, a MiReHu ügyvezetője arról beszélt, hogy hasonló program nincs az országban. „A MaKukáció-Hulladékgazdálkodási élménynap azért fontos, hogy megfelelő időben elkezdjük a gyermekek nevelését a környezettudatosságra” – mondta a boon.hu-nak. Hozzátette: A szemléletformáló program első szempontja maga az élmény. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a programunk egyedülálló országszerte” – húzta alá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában