Meglepetés!

2023.06.01. 14:31

Lehoczki László visszatért (fotók, videó)

A Spider mentőcsapat frontembere hős kutyájával, Hope-pal együtt érkezett.

PN

Mindenki örült a visszatérésnek

A felsőzsolcai Szent Miklós Görögkatolikus Óvodába az egész héten át tartó gyermeknapi programsorozat részeként Lehoczki László és Hope nevű kutyája látogatott az intézménybe csütörtök délelőtt.

Énekelve és táncolva várták a gyerekek az óvoda udvarán Lehoczki Lászlót és kutyáját. Közben a kicsik elmesélték, hogy többségük környezetében van kutya, ezért nem félnek az állatól, a nagy testű ebektől viszont tartanak, de ha a gazdi ott van a közelben, biztonságban érzik magukat. Amikor megérkeztek az óvoda udvarára, a kicsik nagy fegyelemmel itták a gazdi minden szavát, közös élményeikről és munkájukról.

Lehoczki László a Boon.hu-nak elmondta, hogy látogatásának az is az egyik célja, hogy rámutasson a kicsiknek, hogy önkénteskedni, segíteni mennyire jó dolog. Véleménye szerint ez a korosztály még fogékony erre, a kutya jelenléte pedig pozitívan hat rájuk.

Az elmúlt időben nagyon sok óvodában voltam és mindig, mindenhol hatalmas szeretettel fogadnak. És nagyon felvilágosultak a gyerekek. Olyan kérdéseket kaptunk, hogy még én is meglepődtem felkészültségükről. Köztudott, hogy a gyerek figyelmét nagyon nehéz lekötni, de most nagyon fegyelmezettek voltak

 – mondta.

Mentés testközelből 

Hope-ot is ismerik és a munkáját az elődje, Mancs alapján, tudják, hogy részt vesz a mentésekben és ő az utódja Mancsnak. És testközelből érzékelik, hogy milyen jól kiképzett, mennyire engedelmes és láthatták, hogy mennyi mindenben számíthat rá gazdája.

Lehoczki László úgy építette fel a bemutatót, hogy a gyerekeket is bevonta a gyakorlatokba, teljesen interaktívvá vált így a délelőtt. A bemutató elsősorban ügyességi feladatokból állt, átlépegettek a kutyán a kicsik, eldobtak neki különböző tárgyakat.

Lehoczki László kiemelte, hogy azon volt meglepődve, hogy a nagy testű kutyáktól általában félnek a gyerekek, de most ilyen probléma ezzel nem volt, Hope-ot ölelgették és simogatták. Majd hozzátette, egyre több felkérésük van mostanában, még magánemberek is hívják egy-egy születésnapra meglepetésként. És ha nem dolgoznak, akkor a különböző meghívásoknak tesznek eleget. Tapasztalatai szerint a kutya szeretete és elismertsége nagyon nagy az utóbbi időben, elmondása alapján, mára már szoros szimbiózisban él a kutyával. Vallja, ehhez a munkához becsület szeretet, alázat, kegyelem, tisztelet kell.

A gazdi végül elmondta, hogy Erdogán elnök országa legmagasabb kitüntetésével jutalmazta Hope helytállását a törökországi földrengésben és egy díszes nyakörvet, valamint egy értékes medált is kapott.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában