Program

2023.06.04. 13:32

Ismeretterjesztő gyermeknap a tállyai Promenádban

Aszfaltrajz verseny, ügyességi feladatok, kézműves bemutatók színesítették a szombaton, második alkalommal megtartott Gyermeknapot Tállyán, az eseményen részt vettek, besegítettek az Ökumenikus Segélyszervezet Felsődobsza Jelenlét Pontjának munkatársai.

SFL

Kerékpárpróba a promenádban

Fotó: SFL

Mint azt Serfőző Szabolcs tállyai polgármester elmondta, a programokat új elemmel, egy kifejezetten gyermekek számára tartott pincelátogatással bővítették.

- Tokaj-Hegyalján vagyunk, ám a táj földrajzával, a pátria értékeivel nagyon keveset foglalkozunk – sorolja a polgármester. – Tállya a legpincézettebb település a pátriában, úgy véltem, nem árt, ha a fiatalok testközelből ismerik meg a földalatti világot, tudomást szereznek a gönci hordóról, annak készítéséről, a szőlőművelésről, a szüretről, a borkészítés folyamatáról, Zemplén geológiájáról. A kivitelezésben egy helyi pincészet volt segítségünkre, a túra végén mustot kóstolhattak a fiatalok – mondta Serfőző Szabolcs.

Ugyancsak nagy sikere volt a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársainak kerékpárra kialakított akadálypályájának, itt a legapróbb gyerekek is kipróbálhatták ügyességüket, míg a COLAS kőbányájának munkagépeit a bátrabbak mászhatták meg – egy fotó erejéig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában